Index Vakbarát Hírportál

Dupla les volt a Dortmund győztes gólja

2013. április 10., szerda 10:59

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek keddi visszavágói megint a lesgólokról szóltak. A BVB–Málagán Felipe Santana 93. percben szerzett szabálytalan gólja elütötte a spanyol csapatot az eldöntőtől.

Isztambulban, a Galatasaray-Realon a vendégek lőtték az első gólt, a hetedik percben Khedira kapta a labdát a jobbszélen, középen C. Ronaldo várt a passzra: három török védő is nagyjából vele egy vonalban állt, de a portugál már mögéjük lépett, amikor Khedira beadta neki a labdát.

Lannoy játékvezető és segítői nem látták szabálytalannak a közelről bepasszolt gólt, pedig egyértelmű és nem nehezen kiszúrható les volt.

A Dortmund hihetetlenül, kétgólos hátrányból hozta össze a továbbjutást, győztes gólja viszont sokáig vitatéma lesz. A bal oldalról Lewandowski ívelt be a kapu elé, már itt hibáztak a játékvezetők: a lassításból látszik, hogy a labdát megszerző dortmundi, ha nem is nagy lesen, de lesen állt. Ezt nem volt könnyű kiszúrni. Még három társa is lesen volt, de ők értek a labdához, így miattuk tovább lehetett engedni a támadást.

A súlyos hiba ezután jött. Felipe Santana gurítása kijött a kapuba futó védőről, majd mikor társa újra kapura kotorta, Santana, aki aztán a kapusról eléje pattanó labdát berúgta, egyértelmű lesen állt. A partjelző nem vette észre a könnyen megítélhető helyzetet, a bíró megadta a találatot, a Malaga kiesett.

Az alábbi fotón látszik, hogy a partjelző nem állt vonalban, későn érkezik a megfelelő helyre.

Az is biztos viszont, hogy korábban ezen a meccsen a Malaga második gólja is les volt.

Elsőre óriási lesgólnak tűnt Eliseué, ha kikockázzuk, elképzelhető, hogy a labdával valamennyire egyvonalban volt, de már inkább épp lesen. Ezzel vezetett 2-1-re a spanyol csapat.

A partjelző itt is lemaradt, nem állt vonalban, bőven lemaradva futott az akció után, íme:

Egy hete Zlatan Ibrahimovic rúgott óriási lesgólt a Barcelonának, a svéd könnyen észrevehetően ment tiltott pozícióból a labdára, ám a bírók azt is szabályosnak találták.

Mindemellett ott volt még a Bayern lesgólja is az előző hétről, a második a Juventus legyőzésekor.

Vagyis így állunk: 1 hét alatt 4 BL-meccsen 5 lesgólt adtak meg a bírók.

Rovatok