Index Vakbarát Hírportál

A City rámegy Reusra: 38 millió

2013. április 30., kedd 14:20

A Goal.com úgy tudja, a Manchester City napokon belül ajánlatot tesz a BL-elődöntős Borussia Dortmund egyik legjobbjáért, Marco Reusért. Állítólag 38 millió eurót adnának érte.

Az angol bajnoki 2. meg is duplázná a 23 éves támadó fizetését, aki így hetente 140 ezer euró környékén keresne. A lap szerint Reus egyelőre nem szeretné elhagyni a német klubot, mert csak egy éve érkezett a Borussia Mönchengladbach-tól, ráadásul jól érzi magát a BVB-nél.

Úgy értesültek, hogy a City sportigazgatója, Txiki Begiristain komolyabb átalakítást tervez a keretben, mert a nyáron Samir Nasri, Edin Dzeko és Joleon Lescott is távozhat. Az első számú célpont továbbra is a napolis Cavani, de a spanyol vezető Reust is szívesen látná a csapatnál, a következő évben ugyanis ismét a bajnoki cím lesz a cél. A klubhoz közel álló forrás a lapnak azt mondta, a Citynél szeretnék elkerülni a tavalyi átigazolási szezon hibáit, és már jóval az idény rajtja előtt véglegesítenék az igazolásokat.

A BVB 17 milliót fizetett tavaly a 23 éves játékosért, aki ebben a szezonban huszonkét gólt szerzett és volt tizennyolc gólpassza is.

A Dortmundnál már van biztos távozó, Mario Götze a nyártól a Bayen Münchennél folytatja. Állítólag Robert Lewandowski is aláírt már a müncheniekhez, de ezt cáfolták az érintettek, és a hátvéd Hummelst is vinné több csapat.

A német csapat kedd este a Bajnokok Ligája-döntőért játszik, 4-1-es előnyből indulnak a Real Madrid otthonában, Reus is ott lesz a pályán.

Rovatok