Index Vakbarát Hírportál

Guardiola már elég jól beszél németül

2013. június 6., csütörtök 17:25

A Bayern München szélsője, Thomas Müller a Bildnek adott interjút a rekordszezon után, amiben elmesélte, túl korai lenne még legendának tekinteni bárkit is a csapatból, még ha három trófeát (német bajnoki és kupa, BL) egyszerre sohasem gyűjtött a csapat.

Szerinte felesleges az összehasonlítás a hetvenes évek csapatával, mert Beckenbauerék háromszor nyerték meg a BEK-et akkoriban.

Úgy gondolja, a jövőben is sikeres lehet a Bayern, bár időbe telik, amíg összehangolódnak az új edzővel, így volt ez a most búcsúzó Heynckesszel is.

„Az átlag feletti konkurencia garanciája lehet a jövő győzelmeinek, mert mindenki tudja, könnyen kikerülhet a kezdőből.”

A legérdekesebb kérdést is feltették neki, tanul-e már spanyolul. „Javi Martinez miatt pár utasítást már eddig is megtanultunk. Heynckes mester a továbbot, a ritmusváltást, a középpályát eddig is rendszeresen említette spanyolul, de voltak más kifejezések is. Guardiola miatt nem kell külön leckéket vennünk, mert ő már elég jól beszél németül. Angolul is, így nyelvi nehézségeink biztosan nem lesznek.”

A Bayernnek nem lesz hosszú szünete, június huszonhatodikán már találkozik a keret.

Rovatok