Index Vakbarát Hírportál

Nincs feljutás, Leccében elszabadult a pokol

2013. június 17., hétfő 12:20

Nem tudta kiharcolna az olasz harmadosztályban szereplő Lecce a Serie B-be való feljutást, az ezen feldühödött szurkolók törtek-zúztak a stadionban, és annak környékén.

A Carpi elleni, 1-1-gyel zárult mérkőzés után a hazai közönség egy része betört a pályára, ahol a biztonsági személyzetre és a rendőrökre támadt, sőt, még az öltözőbe is megpróbáltak bejutni az ultrák. A játékosok és a bírók sértetlenek maradtak, miután le tudták zárni a folyosókat a vandálok elől.

A feldühödött huligánok sem a berendezést, sem személyzetet nem kímélték, feltépték a kispadokat, betörték a plexiket, és megrongálták a reklámtáblákat, a csekély számban jelenlévő biztonságiakat ütötték és rúgták. A rendőrök megérkezése után az összecsapás az utcán folytatódott, ahol egy rendőrautót is felgyújtottak. A zavargásokat végül könnygáz bevetésével sikerült megfékezni.

A Lecce 2-1-re maradt alul összesítésben a Carpi ellen az osztályozón, a másik csoportban a Latina harcolta ki a feljutást, miután összesítésben 3-1-re legyőzte a Pisát.

Rovatok