Index Vakbarát Hírportál

Szalai-duplával BL-főtáblás a Schalke

2013. augusztus 27., kedd 23:00

Szalai Ádám két góljával 3-2-re verte a Schalke a PAOK-ot a Bajnokok Ligája negyedik körében, és 4-3-as összesítéssel a BL főtáblájára került a német csapat.

A Schalke a múlt héten 1-1-et játszott otthon a PAOK-kal, győzelmi kényszerrel érkezett Szalonikibe. Szalai Ádám élete második BL-meccsén lépett pályára, a Bundesligában jól megy neki a góllövés, már kétszer is betalált, de a BL-ben még nem volt eredményes, csak a gólpasszt adta a múlt heti meccsen.

A meccs Szalonikiben nagyjából úgy indult, ahogy befejeződött a párharc első mérkőzése. Egyik csapat sem vállalt túl sok kockázatot, és még kidolgozott helyzetekig sem nagyon jutottak. Csak az első félidő végén akadt egy-két akció. A 41. percben Farfán tudott a védelem mögé kerülni, és éles szögből azonnal kapura is lőtt, de Jacobo jól zárta a szöget.

Két perccel később újabb gyors akciót vezetett a Schalke, hátulról egy óriási átadást kapott a jobb szélről betörő Ucsida, aki középre tette a labdát, a jó ütemben érkező Szalai még a bal alsó sarokba tudta pöckölni, ezzel megszerezte élete első BL-gólját.

A második félidőt a PAOK kezdte lendületesebben, az 51. percben a bal szélen Stoch játszotta át a Schalke védelmét, középre lőtt labdájáról a ziccerben lévő Szalpingidisz maradt le centiméterrekkel. A következő támadásnál megint kijött a Schalke védők határozatlansága, Atanasziadisz simán befutott közéjük, és indításból a bal felsőbe vágta.

Az 1-1 csak hosszabbításra lehetett volna jó, de a PAOK esélyeit tovább növelte, hogy a 64. percben kiállították Jones-t. A Schalke azonban kockáztatott, nem állt be védekezni, így a 67. percben már 2-1-re vezetett. Draxler érkezett a lesen lévő Szalai helyére, és eltette a kapus mellett.

A görögöknek ezután már két gól kellett a továbbjutáshoz, de nem tudták kihasználni létszámfölényüket, egyedül csak Stoch tűnt igazán veszélyesnek, társak nélkül azonban tehetetlen volt.

A 78. percben mégis sikerült egyenlíteni a PAOK-nak, Stoch csavart be kapu elé szabadrúgásból, Kacuranisz pedig fejjel tette a bal felső sarokba. Négy perccel később Stoch zavarta meg újra a védelmet, de lövése elment a kapu előtt.

A Schalke ekkor már a túlélésre játszott, csak kivagdosta a labdákat, a 90. percben azonban eldöntötte a meccset. Draxler szerzett labdát, a balszélen felfutva a kapu elé cselezte magát, már a kapust is becsapat, de önzetlenül az érkező Szalaihoz passzolt, aki berúgta a kapuba.

PAOK-Schalke

Szalainak a szezonban ez volt a negyedik gólja, mert a Bundesligában is lőtt már kettőt. Legutóbb szombaton a Hannovernek talált be.

Bajnokok Ligája-selejtező, 4. forduló (csoportkörbe jutásért), visszavágók:

Austria Wien (osztrák)-Dinamo Zagreb (horvát) 2-3 (1-2)
Továbbjutott: az Austria Wien 4-3-as összesítéssel.

FC Basel (svájci)-Ludogorec (bolgár) 2-0 (1-0)
Továbbjutott: a Basel kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.

Legia Warszawa (lengyel)-Steaua Bucuresti (román) 2-2 (1-2)
Továbbjutott: a Steaua Bucuresti 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

PAOK Szaloniki (görög)-FC Schalke 04 (német) 2-3 (0-1)
Továbbjutott: a Schalke 04 4-3-as összesítéssel.

Arsenal (angol)-Fenerbahce (török) 2-0 (1-0)
Továbbjutott: az Arsenal kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.

Rovatok