Index Vakbarát Hírportál

Ebéd helyett hármat rúgott a Real

2013. szeptember 1., vasárnap 14:20 | aznap frissítve

Jó húsz perc kellett, hogy a korai kezdés után mindkét csapat teljesen felpörögjön, utána azonban a Real Madrid magabiztosan, 3-1-re nyert az Athletic Bilbao ellen. A vendégek egyik legjobbjuk, Ander Herrera nélkül kezdtek, aki spanyol lapok szerint a Manchester Unitedbe való igazolása miatt nem került be a kezdőbe. A hazaiaknál a harmadik bajnokin is Diego Lopez védett, Iker Casillas továbbra is csak a cserepadon kapott helyet.

A Real Madrid kicsit nehezen jött bele a játékba, így az első tíz perc a baszkoké volt, a 20. percre azonban remek iramú lett a mérkőzés, melyen Di Maria előtt adódott az első komolyabb lehetőség, Khedira indítása után azonban nagyon röviden emelt az argentin, így Iago Herrerin könnyedén begyűjtötte a labdát.

Az Athletic a 26. percig bírta gól nélkül tartani az addig is rohamozó Realt, Benzema fantasztikus emeléssel tette Isco elé a labdát, akinek a védők mögött még arra is volt ideje, hogy átvegye azt, majd elrúgja a kapus mellett.

A találat után sorban jöttek a helyzetek mindkét oldalon, előbb Jordi Benat szabadrúgása centikkel ment el a kapufa mellett, majd Di Maria távoli lövése okozott izgalmakat a másik oldalon, majd az utolsó 10 perc inkább a Madridról szólt és a félidő utolsó mozzanata is az övék volt. A hosszabbítás legvégén Di Maria csavart be egy szabadrúgást a tizenhatoson belülre hajszálpontosan C. Ronaldo fejére, aki nem tudott hibázni. Ez volt Cristiano Ronaldo első gólja az idei szezonban, utoljára augusztus 10-én volt eredményes a Realban, még az Internazionale elleni felkészülési mérkőzés során.

Real Madrid vs Athletic Bilbao 3:1 All Goals & Summary 1-9-2013

Diego Lopeznek az 54. percig kellett várnia, hogy először védhessen, ám De Marcos lövését könnyedén hárította. Előtte azonban már lehetett volna háromgólos is a Real előnye, de Ronaldo inkább ellőtte, pedig ziccerbe is hozhatta volna a jobbján teljesen üresen érkező Di Mariát.

A 72. percben Isco már a második gólját lőtte, igaz, a lövése megpattant Benaton, így Herrerinnek esélye sem volt hárítani. Az előkészítő szerepét ismét Benzema töltötte be, aki szépen tette az érkező Isco elé a labdát.

Hét perccel később a Bilbao apró szerencsével, viszont szép találttal szépített. Aduriz tette középre a labdát, Susaeta luftjával viszont Ibai Gomezt hozta helyzetbe, aki tanári módon tekerte el az ellenkező sarok felé mozgó López mellett a labdát a hosszú sarokba.

A Madrid az utolsó másodpercig próbálkozott, hogy újabb gólt szerezzen, újabb találat azonban már nem született, részben Aymeric Laporte-nak köszönhetően, aki a három kapott gól ellenére remek védőmunkát mutatott be.

A Realnál Luka Modric és Isco párosa remekül működött a középpályán, kiegészítve Di Maria játékával a szélen. Ronaldo megszerezte idei első találatát tétmeccsen, a Madrid pedig 2009 óta a legjobb rajtját produkálta.

Rovatok