Index Vakbarát Hírportál

Levetkőztették az új edzőt a huligánok

2013. október 9., szerda 15:21

Ennél rosszabbul nem indulhat edzői karrier. A bolgár bajnokságban szereplő Levszki Szófia nemrég kinevezett trénerét huligánok alázták meg a sajtó előtt.

Ivajlo Petevet a kedden kirúgott Szlavisza Jokanovics utódjaként mutatták be éppen, amikor a hivatalos sajtótájékoztatón megjelent a Levszi szurkolóinak keménymagja, akik előbb csak beszólogattak, aztán megrángatták az új edzőt. A huligánok szerint Petev a városi rivális CSKA szurkolója, ezért nincs helye a klubnál, nem is viselheti a Levszki szerelését.

Többen körbevették az edzőt, és félmeztelenre vetkőztették, miközben ordibáltak vele, aztán kilökdösték a teremből. „Nem szívesen látunk itt, a Levszki egyetlen meccset sem fog az irányításod alatt játszani" - fenyegették, semmilyen biztonsági személyzet nem volt a teremben, aki megvédte volna a szakembert.

SCANDAL in Bulgaria!! Levski fans attack coach on media presentation!!!!

A verést megúszta, az eset után a klub elnöke azt mondta, a történtekkel beszennyezték a Levszkit, de kitartanak korábbi döntésük mellett, Petev lesz az új edző.

A balhé után a klub sportigazgatója és igazgatója is lemondott, azt mondták, többé nem akarják betenni a lábukat a Levszki épületébe, kitartanak amellett, hogy a harmincnyolc éves Petev volt a legjobb választás.

A tréner nem rettent meg, dolgozni akar. „Semmilyen kapcsolatom nincs más fővárosi klubbal, nyugodtan nézzenek utána. Azért jöttem a Levszkihez, hogy sikereket érjünk el" - nyilatkozta az eset után. Arra a kérdésre, hogyan élte meg a szurkolók akcióját, így válaszolt:

maguk szerint mosolygok?

A szófiai csapat tizenkét forduló után a hatodik a bajnokságban, kilenc ponttal maradnak le a listavezető Ludogoretstől, ahol Petev három éven át dolgozott korábban.

Rovatok