Index Vakbarát Hírportál

Orbánhoz mennek, mert unják a sorállást

2013. december 12., csütörtök 11:40 | aznap frissítve

Orbán Viktornak és Lázár Jánosnak nyújtanak át petíciót délután kettőkor a futballszurkolók érdekképviseleti szervének, a Szurkolói Irodának (SZI) a nevében. A szurkolók a sporttörvény és az úgynevezett huligántörvény felülvizsgálatát kérik, mert szerintük azok indokolatlanul megnehezítik a mérkőzések látogatását.

A Magyar Labdarúgó Szövetség felügyelete alatt működő SZI vezetője, Őri Márk az Indexnek a névre szóló jegyértékesítést nevezte meg legnagyobb problémaként. „Nem az azonosítás miatt van vele gond, egyszerűen a meccsekre való bejutást nehezíti meg. Óriási sorokban állnak a szurkolók, 40-50 percig tart a procedúra, hiába van jogszabály, ha nincs hozzárendelve a megfelelő infrastruktúra. Kétszáz diósgyőri szurkoló beengedése közel két órát tartott az MTK stadionjába, volt, akit a szabályt megszegve, csak a második félidőre engedtek be."

Őri szerint a névre szóló jeggyel a rendbontásokat amúgy sem lehet megelőzni. A szurkolók beazonosítására szerinte a kamerarendszer a hatékony megoldás.

Hogy a petícióban szó esik-e majd a balhékről, a szurkolói rasszizmusról, a petíció átadása után beszámolunk.

Rovatok