Index Vakbarát Hírportál

Nem döntötték el Messiék a bajnokságot

2014. január 11., szombat 21:58

Akár a spanyol bajnokságról is dönthetett volna a szombat éjjel játszott Atletico Madrid–Barcelona-mérkőzés. Mindkét csapat 49 ponttal állt a tabella élén, ehhez képest a Barcelonánál kulcsfigurák nem játszottak, sem Messi, sem Neymar nem kezdett.

Már az 5.percben helyzetbe kerültek a madridiak, Turan a jobb szélről becselezte magát a 16-oson belülre, beadását Piqué mentette fejjel, majd Costa lövését védte Valdés. Diego Costa hatalmas formában van, második a spanyol góllövőlistán 19 góllal.

A Barelona első helyzetéig 20 percet kellett várni, de Pedro ahelyett, hogy legurította volna Fabregasnak, 16-ról ellőtte gyengén. Costa egy szöglet után néhány centire maradt le a hosszún, majd a 26. percben ismét Piquének kellett mentenie, Costa mellre vette a labdát, és kapásból éppen lőtt volna, amikor a védő odaért.

A 30. perctől viszont a Barcelona átvette az irányítást, de nagy helyzet nélkül.  Aztán Piqué lőtt 25 méterről, a labdát nehezen ütötte ki Cuortois. 

A második félidőben az első félidőben fájdalmakkal küszködő Iniesta helyére beállt a kéthónapos kihagyás után visszatérő Messi, aki az első meglódulásánál összerúgott egy védővel, fájlalta a lábát, de folytatta. A két csapat védelme a második félidőre feljavult, így helyzetre az 59. percig kellett várni, Diego Costa kapott labdát, 17 méterről lőtt mellé.

A 67. percben beállt Neymar is. Egy perc múlva kényszerítőzés után Fabregas beadását Messi fejelte nem sokkal mellé. A 79. percben Arda Turan fordult rá egy lövésre, de 15 méteres bombáját Valdés fogta. A 80. percben Messi betört a büntetőterületen belülre, lőtt, de a kapus védett.

A legvégét Neymarék nyomták meg, a ráadás utolsó két percében a madridi kapu elé szögezték ellenfelüket, a gól viszont nem jött össze.

A döntetlennel 50 ponttal maradt a Barca elől, de csak jobb gólaránnyal, az Atletico mögött 44 ponttal harmadik a Real Madrid, amely vasárnap játszik, és felzárkózhat.

Primera División, 19. forduló:

Atlético Madrid-FC Barcelona 0-0
Celta Vigo-Valencia 2-1 (0-1)
Athletic Bilbao-Almería 6-1 (3-1)
Elche-Sevilla 1-1 (0-0)
pénteken játszották:
Granada-Valladolid 4-0 (2-0)

Rovatok