Index Vakbarát Hírportál

Zárkóznak Ronaldóék a Barcához

2014. január 12., vasárnap 20:54 | aznap frissítve

Se a Barcelona, se az Atletico Madrid nem tudott szombaton előnyt szerezni a spanyol bajnokság 19. fordulójában (Atletico Madrid–Barcelona 0-0), így azonos pontszámmal (50) állnak a tabella élén. Vasárnap este ezt a Real Madrid kihasználta és a korábbi hat pontos hátrányát három pontosra dolgozta le mögöttük. Az Espanyol fogadta Ronaldóékat.

Az első félidőben kisebb helyzetek alakultak ki a kapuk előtt, a 19. percben Ronaldo előtt adódott gólszerzési lehetőség, de a kaputól két méterre lukat rúgott, pedig Benzema jól adta be.

A második félidőben is a Madridnál volt többet a labda. Aztán az 56. percben egy felesleges szabálytalanság után a Real Madrid rúghatott szabadrúgást a jobb szélről. Carvajal beadását a Pepe fejelte a hosszúba.  

A Madrid többször is kialakított helyzeteket, dehát se Bale se Ronaldo nem élete formájában futballozott. Előbbit a 75. percben le is cserélték, Jesse jött a helyére. Az Espanyolt felőrölte a védekezés, támadni már nem nagyon volt ereje, a madridiak meg nem erőltették meg magukat, és végén egymás után hagyták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Benzema a kapussal szemben állt, belerúgta Kikóba, majd Ronaldo emelt mellé jó helyzetben.

A spanyol bajnokság egy fokkal izgalmasabbá vált, a Madrid 47 pontos, a harmadik, az Espanyol a 11. 

Eredmények:

Levante-Málaga 1-0 (1-0)
Getafe-Rayo Vallecano 0-1 (0-1)
Real Betis-Osasuna 1-2 (0-1)
Espanyol-Real Madrid 0-1 (0-0)

Rovatok