Index Vakbarát Hírportál

Platini kiakadt, hogy nem Ribéry nyert

2014. január 14., kedd 10:25

Csalódott a 2013-as FIFA Aranylabda-szavazás végeredményében Michel Platini, az UEFA francia elnöke, aki Ribérynek adta volna 2013 a legjobb játékosnak járó díjat, melyet végül Cristiano Ronaldo kapott meg Lionel Messi és a francia előtt.

Ronaldo nagyszerű Aranylabda-győztes, de nagyon csalódott vagyok, hogy nem Franck Ribéry kapta. Komolyan, jövőre és azután is Messi vagy Ronaldo kapja majd. Azt hiszem, hogy 50 évig beleszámított az Aranylabdába az is, hogy mit nyertek abban az évben a játékosok, de ez már nem így van. Ha Franck nem kapta meg egy olyan évben, amikor mindent megnyert, akkor gond van, mint ahogy 2010-ben is az volt a spanyol játékosokkal. Valami nagyon megváltozott, amióta a FIFA-hoz került a díj

- mondta az UEFA elnöke a hétfői díjátadó után a francia L'Equipe 21-nek.

Az Aranylabdát 2010 óta a FIFA adja, a France Football által alapított Aranylabdát és a FIFA év játékosa díjat vonták össze akkor. Platini maga is háromszor nyerte meg még a francia magazin díját, még 1983-85 között, megszakítás nélkül, igaz, akkor még csak európai játékosok kaphatták meg.

A díjátátadóról és a győztesről olvassa el cikkünket!

Rovatok