Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo élete legviccesebb szabadrúgásgóljával ünnepli Aranylabdáját

2014. január 15., szerda 22:02 | aznap frissítve

Hétfői, második Aranylabda-győzelme óta először lépett pályára Cristiano Ronaldo és a Real Madrid, szerda este, Osasunában a helyi csapat volt az ellenfél a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

A portugálnak alig több, mint 20 perc kellett a gólhoz, amikor szabadrúgását bevédte Andres Fernandez kapus: az erős lövés után a labdát a földre öklözte, az onnét a lába között a fenekére, majd a kapuba pattant. Mivel így már 3-0-ra ment a Madrid összesítésben, hipercsoda kellett volna az Osasuna továbbjutásához.

Cristiano Ronaldo free kick goal vs Osasuna | Osasuna vs Real Madrid 0-1 | 15-01-2014

A második félidőben Jese ronaldós szólója és visszagurítása után Di Maria ráadásul duplázott, ismét 2-0-ra nyert a Real, és 4-0-ás összesítéssel továbbjutott.

Di Maria találata után még két igen érdekes esemény akadt. A csere Morata percekkel beállása után véletlenül belefejelt az egyik védő vállába, elesett, felkelt, majd fél perc múlva újra elterült: ennyi idő alatt óriási monoklija lett, azt sem tudta, hol van, ápolták, felsegítették, ám mivel már mindhárom cseréjét letudta csapata, pályán maradt.

Alig 10 perc alatt harmadára szűkült össze bal szeme, úgy bedagadt az arccsontja, és ismét összesett. Ekkor már csak két perc volt hátra, így Ancelotti edző végre megengedte neki, hogy lemenjen: öt gólt kellett volna kapniuk, hogy kiessenek.

Cristiano Ronaldo Amazing Free Kick Goal ~ Osasusna vs Real Madrid 0-1 ( Copa Del Rey ) HD

A Madrid viszont nem 10, hanem 9 emberrel fejezte be, mert pillanatokkal Morata leporoszkálása előtt Coentrao kiállíttatta magát. Szó szerint: teljesen ártatlan helyzetben, saját térfele közepén a földön fekve, lábát magasra emelve rúgta le az egyik csatárt. A bíró második sárgával küldte le, ami hiba, mert egyből pirossal kellett volna.

Az eszetlenség előzménye: Coentrao két hónapja nem játszott a Realban, úgy volt, hogy januárban elengedik a Manchester Unitedbe, ami már augusztusban majdnem elvitte, csakhogy a Madrid a napokban bejelentette, nem adja őt kölcsön, maximum örökbe, ráadásul 24 millió euróért. A United húzódozni kezdett, viszont a kiállítással Coentrao eltiltatta magát, nagyon úgy tűnik, hogy szándékosan akart bosszúságot okozni a klubnak, és presszionálni azt, hogy engedje el, ne legyen semmi oka megtartani.

Rovatok