Index Vakbarát Hírportál

Nem hittem, megtörténhet ilyen a BL-ben

2014. február 27., csütörtök 09:22

A Real Madrid idegenben 6-1-re mosta le a Schalkét a Bajnokok Ligája szerda esti nyolcaddöntőjében, Benzema, Bale és Cristiano Ronaldo is duplázott a meccsen. 

A spanyolok edzője, Carlo Ancelotti is a támadókat emelte ki, azt mondta, nagyon veszélyes hármasuk van elöl, de sok segítséget kaptak a csapattársaiktól is. „Mindennel elégedett vagyok, ez volt a tökéletes mérkőzés. Tisztelnünk kell az ellenfelünket és a szurkolóikat is. Lesz még egy visszavágó, és a futballban időnként furcsa dolgok történnek. Nagy előnyünk van, ám a mérkőzést még le kell játszani. Nem gondoltunk a rossz németországi formánkra, arra koncentráltunk, hogy mindent beleadjunk" - értékelt Ancelotti. 

A realosok között is volt olyan, akit meglepett a 6-1-es győzelem. „Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Már az elejétől nagyon erősek voltunk, az összes gólunkat jól kidolgoztunk. A srácok elől nagyot játszottak, azonban nem csak rajtuk múlt, az egész csapat nagyot játszott. Fizikálisan és mentálisan is jók vagyunk,  és higgadtak tudunk maradni az ilyen mérkőzésen is" - nyilatkozta a védő Pepe.  

A súlyos vereség után a Schalke-edző Jans Keller azt mondta, bátran kezdtek, a hamar bekapott gól után még egyenlíthettek is volna, ezt nem sikerült kihasználni, pedig egy Real-kaliberű csapat ellen nem gyakran nyílik ilyen lehetőség.

„Tudtuk, hogy a Real Madrid kihasználja, ha területet engedünk nekik. Hamar gólt szereztek, aztán egyszerűen minden hibánkat kihasználták. Fiatal csapatunk van, sokat kell még tanulnunk ezen a szinten. A jövőben nagyobb akarattal kell játszanunk bizonyos helyzetekben". 

Történelmi vereség

Történetének legsúlyosabb vereségét szenvedte el nemzetközi mérkőzésen a Schlalke 04, az előző 153 európai kupameccs közül a 44 évvel ezelőtti, Manchester City elleni KEK-meccs a legrosszabb, akkor 5-1-re maradtak alul. 

2014.02.26.: Schalke 04-Real Madrid 1-6 (BL)
1970.04.15.: Manchester City-Schalke 04 5-1 (KEK)
2008.08.27.: Atlético Madrid-Schalke 04 4-0 (BL)
2011.05.04.: Manchester United-Schalke 04 4-1 (BL)
2002.12.10.: Schalke 04-Wisla Kraków 1-4 (UEFA Kupa)
2013.10.22.: Schalke 04-Chelsea 0-3 (BL)
1973.03.21.: Sparta Praha-Schalke 04 3-0 (KEK)

 

A másik szerda esti nyolcaddöntőben a Chelsea 1-1-re végzett a Galatasaray otthonában, ahol a hazai szurkolók most is félelmetes hangulatot csináltak. „Ez Törökország, Isztambul, a Galatasaray. A török futball érzelmekkel teli, mi pedig egy nagy klub nagy játékosai ellen játszottunk. Az első félidő a miénk volt, megvoltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a mérkőzést, a kontráinkat nem tudtuk befejezni. A második félidőben nagy nyomást helyeztek ránk. Kaptunk egy gólt egy szöglet után, nem örültem neki, de nem panaszkodhatunk. igaz, nehéz meccs vár ránk hazai pályán" - mondta a Chelsea-edző José Mourinho.  

Roberto Mancini is azt mondta, viszonylag jó eredményt értek el, ő is nehéz mérkőzésre számít. „A Premier League az egyik legerősebb bajnokság, a Chelsea pedig a világ egyik legjobb csapata. Negyven százalék esélyünk van továbbjutni. A szurkolóink fantasztikusak voltak, az ő támogatásukkal nyerünk mérkőzéseket, nehéz rájuk szavakat találni". 

Rovatok