Index Vakbarát Hírportál

A City Manchester vörös csapata

2014. március 15., szombat 16:17

Rájár a rúd mostanában a Manchester City védőire, hiszen az elmúlt hat mérkőzésen háromszor is piros lapot kaptak. A Barcelona elleni mindkét Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő után, majd most a Hull City ellen is emberhátrányba kerültek, ám ez sem állította meg őket.

Demichelis, majd Zabaleta (reklamálásért kapott) kiállítása után most a belga Vincent Kompany mehetett igen korán az öltözőbe, őt már a 10. percben leküldték a Hull elleni meccsen.

A belga hátvéd utolsó emberként akaszkodott össze a horvát Jelaviccsal, majd amikor földre került, és nem fújt semmit a bíró, mérgében lerántotta a csatárt. Lee Mason játékvezető habozás nélkül felmutatta neki a pirosat, de a védő szerencséjére ezúttal nem jelentett vereséget a kiállítás.

Vincent Kompany piros lapja

Négy perccel később David Silva csavart pazarul a jobb kapufa mellé, majd az utolsó percben Dzeko Silva passzából döntöttel a találkozót, ami egyben azt is jelentette, hogy 1909 után először tudott nyerni bajnokit a City a Hull otthonában.

Hull City vs Manchester City 0-2

A vendégek majdnem 9 emberrel fejezték be a mérkőzést, Boyd ugyanis remekül adta el, hogy Hart lábában esett el, ám annak ellenére, hogy volt minimális kontaktus a játékosok között, sem büntető, sem kiállítás nem lett a dologból - egyedül az angol kapus kapott egy sárgát, de azt már reklamálásért. Jogosan különben, dühében majdnem leharapta ellenfele fejét.

Joe Hart dühöng

A végeredmény 2-0 lett a Manchester City javára, győzelmükkel - ideiglenesen - felugrottak a második helyre, ráadásul a mezőny többségénél két meccsel kevesebbet is játszottak.

Gera Zoltán 15 percet kapott a West Bromwich Albion Swansea elleni mérkőzésén, melyen fordítani tudtak és 2-1-re nyertek. Ezzel az idény közben kinevezett Pepe Mel irányítása alatt először győztek, egyben megszakították 8 mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, írja az MTI.

A forduló eredményei

Everton-Cardiff City 2-1 (0-0)

Fulham-Newcastle United 1-0 (0-0)

Southampton-Norwich City 4-2 (1-0)

Stoke City-West Ham United 3-1 (1-1)

Sunderland-Crystal Palace 0-0

Swansea City-West Bromwich Albion 1-2 (1-0)

Hull City-Manchester City 0-2 (0-1)

Rovatok