Index Vakbarát Hírportál

Elintézték a Real mini-Ronaldóját

2014. március 19., szerda 11:32

Miután Gelsenkirchenben 6-1-re nyert a Real Madrid a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Schalke 04 ellen, egyetlen céljuk maradt a madridi visszavágóra: komoly sérülés nélkül megúszni a mérkőzést.

Ez olyannyira nem sikerült, hogy Jesé már a harmadik percben kidőlt, ráadásul, mint később kiderült, a lehető legrosszabbul járt, ugyanis elszakadt az elülső keresztszalagja (ACL) - Sami Khedira is hasonló sérülést szenvedett még novemberben. A fiatal szélső legalább féléves rehabilitációnak néz elébe, vagyis nemcsak lemarad a nyári világbajnokságról, de még a következő szezon rajtját is ki kell majd hagynia.

A sérülés Kolasinac belépőjénél történt - a bosnyák hatalmas erővel ütközött hátulról a labdát fedező Jesének, ezzel még nem lett volna baj, de olyan szerencsétlenül estek, hogy a védő a spanyol térdén landolt. Szándékosság nem volt benne, de egy 6-1-es első meccs után a visszavágó harmadik percében aligha volt szükség ilyen keménykedésre.

Jese Rodriguez súlyos sérülése - Real Madrid vs Schalke

Jesét hordágyon vitték le, és hiába próbált meg visszaállni, szinte azonnal kórházba vitték, hogy megállapítsák, mennyire súlyos a sérülése. Jesét Gareth Bale váltotta, aki két gólpasszal vette ki részét a 3-1-es győzelemből.

A sérülés viszont nem is jöhetett volna rosszabbkor, a vasárnapi El Clásico előtt ugyanis továbbra is kérdéses Karim Benzema játéka, Jesé pedig a szezon további részében már biztosan nem bevethető. Emiatt alighanem változtatnia kell majd Ancelottinak időnként, különösen, amikor cserél, hiszen vélhetően Isco lesz az, aki rendszeresen beáll majd a padról a szélső kiválásával.

Jesé 31 mérkőzésen játszott a szezonban a Real Madridban, 8 gólig jutott, de úgy, hogy mindössze 12-szer volt kezdő. Január végétől volt, hogy sorban négy meccsen betalált, az utóbbi időben pedig ő számított Bale első számú cseréjének.

Rovatok