Index Vakbarát Hírportál

Szalai már otthagyná a Schalkét

2014. április 4., péntek 10:37

Mióta Klaas Jan Huntelaar felépült sérüléséből, Szalai Ádám alig fér be a Schalke csapatába. A magyar csatár a Kicker.de információi szerint már kérte ügynökét, hogy nézzen más csapat után.

Hová menjen Szalai?

 • 1628
  Felcsút
 • 862
  Hollandiában gólkirály is lehetne
 • 819
  A Bundesligát neki találták ki
 • 638
  Legyen Böde ékpárja a Fradiban
 • 392
  Primera División középcsapatához
 • 194
  Az oroszok tárt karokkal várnák

Szalai az elmúlt hét mérkőzésen csak 58 percet kapott, ebből nem túl sokat tudott kihozni. A Braunschweig ellen azért a 88. percben beállva is tudott gólt szerezni. Ez előtt viszont utoljára november 2-án volt eredményes. Huntelaar remek formában tért vissza, 13 meccsén 11 gólt szerzett.

A Schalke 4-2-3-1-es játékrendszerében Szalai nem tudott érvényesülni, nem hozta azt a szintet, amit vártak tőle. A szezonja pedig ígéretesen indult, a Bajnokok Ligájában egy meccsen tudott két rúgni a PAOK-nak. Hiába volt ő a csatár, a mögötte játszó középpályások többször kerültek helyzetbe.

A Kicker úgy tudja, Szalai már jelezte távozási szándékát ügynökének. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Schalke elengedné-e a csatárt. Üzletileg nem tűnne túl ésszerű lépésnek, a Mainztól tavaly megszerzett Szalaiért 8 millió eurót fizettek. Szerződése 2017-ig szól.

„Ádám kétségkívül nehéz helyzetben van, de reálisan látja helyzetét, nem nyugtalankodik, igazi csúcsprofiként viselkedik" – mondta játékosáról Jens Keller edző.

Rovatok