Index Vakbarát Hírportál

Akkorát bakizott az Atletico, hogy a Barcelona lehet a királycsináló

2014. május 4., vasárnap 19:30

Az Atletico Madrid megbotlott és ezzel veszélybe került a bajnoki címe, miután a spanyol futballbajnokság 36. fordulójában a Levante otthonában 2-0-ra elveszítette a mérkőzést.

A Levanténak a két gólon kívül több helyzete nem is nagyon volt (az egyik öngól), míg az Atleticónak annál inkább, de vagy a partjelző téves lesen állította meg Diego Costát, vagy a kapus Navas védett hatalmasat és olyan is volt, hogy a kapufa segített a hazaiakon.

Annyira feszült volt a mérkőzés, hogy a lefújás után nem vonultak le a csapatok, hanem a szögletzászló előtt alakult ki tömegjelenet, jellemző Diego Costa nyugtatta a szenegáli Diopot. 

Ezzel együtt az Atletico Madrid vezeti a spanyol bajnokságot, még két meccse és 88 pontja van (maximum elérhető pontszáma: 94, amivel még holtverseny esetén is megnyerné a bajnokságot). Szombaton a második Barcelona veszített pontokat (85 pontja van), de az utolsó fordulóban egymás ellen játszanak.

Őket jobbról és balról is előzheti a 82 pontos Real Madrid, amelynek viszont még négy meccse van (elérhető pontszám: 12 - vasárnap este botlottak, így már csak három meccsük van és 83 pontjuk), és a jelen állás szerint ebből hármat is elég lenne nyernie és egy döntetlent elérnie, ha a Barcelona verné az utolsó fordulóban a másik madridi csapatot.

Hogy a Barca hozzásegíti-e a Realt a bajnoksághoz, vagy engedi pontokat szerezni az Atleticót, arra legkésőbb május 18-án kapunk választ. 

Rovatok