Index Vakbarát Hírportál

Giggs sztárcsinálóként búcsúzott az Old Traffordon

2014. május 6., kedd 22:40

Ryan Giggs a Hull City ellen minden valószínűség szerint utolsó hazai meccsén volt Manchester  United-edző és jó eséllyel játékos is. Menedzseri karrierje beugróként nem lehetett igazi sikertörténet, de az, hogy egy 18 évesnek, aki két gólt is szerzett, először ő adott lehetőséget, elég egyedivé tette edzői szereplését.

Giggs két újoncot is kipróbált. A 21 éves Tom Lawrence pár napja érkezett vissza a csapathoz, eddig a Yeowil Townnál volt kölcsönjátékos a walesi U21-es válogatott, és a játékos-edző szerint elég jó formában volt ahhoz, hogy kezdő legyen.

Manchester United Vs Hull 3-1

Másik választása is meglepő volt. A 18 éves James Wilson eddig egyszer, a Newcastle ellen ült a csapat kispadján, csak az U21-es bajnokságban játszott, de Giggs az ő képességeiben is bízott nem is alaptalanul. Wilson kétszer is jó időben volt jó helyen. A 34. percben Fellaini visszafejelt labdáját lőtte be ráfordulásból. A 60. percben megint a belga középpályás teremtett helyzetet, az ő lövését még védte a Hull City kapusa, de a középen érkező Wilson ellen már vert helyzetben volt. Az újonc könnyű góllal duplázott.

A meccs azonban még nem volt lefutva, a 63. percben Fryatt játszotta magát tisztára, majd takarásból, 25 méterről bombázott a bal alsó sarokba (2-1).

A 69. percben aztán Giggs is elérkezettnek látta az időt, hogy beálljon. Walesi váltott walesit, Lawrence helyére érkezett. Szinte biztosan utolsó hazai meccsére. Az idény végén befejezi profi játékoskarrierjét.

 Giggs nagyon pörgött, sorra nyerte a párharcokat, és egyik lövését szerinte kézzel állította meg a védő a 16-oson belül. A büntető azonban elmaradt.

A 82. percben a Hull Citynek volt veszélyes helyzete, de négy perccel később a Wilson helyére beálló Van Persie eldöntötte a meccset (3-1). Giggs mindent megtett az álomszerű befejezésért, a 92. percben ő lőtt szabadot, de Jakupovic kitolta a léc alá tartó lövést. Giggs csak mosolygott az egészen.

A United a győzelemmel maradt a Premier League hetedik helyén. Három ponttal van lemaradva a hatodik Tottenhamtől.

Rovatok