Index Vakbarát Hírportál

Nem korrupció, hanem rasszizmus

2014. június 9., hétfő 21:37

A FIFA éves kongresszusa előtt, hétfőn reagált Sepp Blatter a katari világbajnokság körüli botrányra, a futballszervezet elnöke egészen máshogy látja a tornát övező problémát.

„Támadássorozatot vezetnek a FIFA ellen a 2022-es katari világbajnokság miatt. Sajnálatos módon diszkrimináció és rasszizmus áll ezek mögött" - nyilatkozta Blatter, miközben egyre többen gyanakodnak arra, hogy katariak megbundázhatták a rendezést. Az újraindulásra készülő FIFA-elnök szerint a szervezetnek harcolnia kell a rasszizmus és a megkülönböztetés ellen.

Az angol Sunday Times azt írta a múlt héten, hogy a katariak az afrikai futballvezetők megvesztegetésével szereztek befolyást a FIFA-n belül. Az afrikai konföderáció tagjai erre reagálva hétfőn közleményben itélték el az Angliából érkező alaptalan támadásokat, és pereket helyeztek kilátásba.

Az is kiderült, hogy a FIFA leghamarabb szeptember-október környékén dönthet a katari világbajnokság sorsáról, és a szintén gyanúba keveredett 2018-as orosz rendezésről is ekkor határoznak majd. Az ügyben vizsgálódó FIFA-megbízott, Michael Garcai július közepén, a brazil vb után ismerteti nyomozása eredményét.

A katariak hétfőn közleményt adtak ki, ebben azt írták, mindent a szabályoknak megfelelően történt, ezt bizonyítja majd a FIFA-vizsgálat is. 

Rovatok