Index Vakbarát Hírportál

Conténak elege lett a Juventus bénázásából

2014. július 16., szerda 10:57

Kedd este váratlanul bejelentette Antonio Conte, az olasz bajnok Juventus vezetőedzője, hogy saját döntéséből, azonnali hatállyal lemond a posztjáról. A csapat honlapján közzétett videointerjúban a lemondás pontos okát ugyan nem jelölte meg, de szavaiból lehet sejteni, hogy mi állhat mögötte.

Mikor döntöttem így? Sokat értem az évek alatt, és a közben felgyűlt érzéseim vezettek ide. Lehet, hogy a jövőben még nehezebbé válna a Juventusnál az, hogy továbbra is nyerjünk

– mondta, majd amikor arról kérdezték, hogy lenne-e olasz szövetségi kapitány, csak annyit mondott, jelenleg erre a friss lépésre koncentrál csak, majd megköszönte a szurkolóknak és a klub elnökének, Andrea Angellinek a biztatást.

Hogy mit csinálok ezután? Majd holnap gondolkodom ezen

– zárta a 44 éves olasz a miniinterjút.

A Juventus keddig egyelten játékossal sem erősített, amely ugyan Conte vezetésével sorban harmadszor lett bajnok (a legutóbbi kiírást például 17 ponttal nyerték a Roma előtt), de a Bajnokok Ligájában még a csoportból sem jutottak tovább.

A csapat utoljára 2012-ben erősített komolyabban, akkor 73 millió eurót költöttek el, idén viszont főleg arra koncentráltak, hogy a chilei Arturo Vidalt a lehető legmagasabb összegért adják el a Manchester Unitednek – ráadásul Paul Pogba iránt is egyre több csapat érdeklődik.

Conte lemondása után szűk fél órával ráadásul az olasz La Gazzetta dello Sport szerint meg is született az egyezség a Juventus és a United között a középpályás átigazolásáról, akinek 44 millió euró lehet az ára, úgy tűnik tehát, hogy Conte volt az üzlet utolsó komoly akadálya.

A döntésben persze az is közre játszhatott, hogy a májusi hosszabbítás óta, amely a 2014–15-ös szezon végéig szólt, megüresedett az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztja, miután Cesare Prandelli lemondott a világbajnokság után.

A Juventus nem várt sokáig Conte pótlásával, már szerda délelőtt megegyeztek Massimo Allegrivel, aki legutóbb a Milannál dolgozott, onnan januárban menesztették. A 46 éves edző két évre, évi 2 millió euróért írt alá a Gazzetta szerint.

Rovatok