Index Vakbarát Hírportál

Husztinak a sok pénz kellett, Kínába ment

2014. július 16., szerda 11:14

A Hannover soron kívül engedélyt adott Huszti Szabolcsnak, aki így a kínai bajnokság 11. helyezettjéhez, a Changchun Yataihoz (Csangcsun Jataj) igazolhat.

„Huszti Szabolcs azzal a határozott kéréssel fordult hozzánk, hogy engedjük meg neki a váltást" – mondta Martin Kind klubelnök, aki korábban azt is nyilatkozta a magyar középpályásról, hogy a jövedelemnek kiemelt jelentőséget tulajdonít, a pénzért hagyta el a klubot 2009-ben az orosz Zenit kedvéért, ahonnan 2012-ben tért vissza.

A 31 éves Huszti 2015-ig kötött szerződést a Hannoverrel, de miután engedély nélkül távozott nyaralásra, megromlott a viszonya a klubbal. Ezért sem meglepő, hogy elengedte a Hannover.

Az átigazolási díjban már megállapodtak, ez állítólag 1,5 millió euró, Husztinak már a csak az orvosi vizsgálaton kell átmennie. „Köszönjük neki a jó teljesítményt a Hannover 96-tál, elfogadjuk, hogy váltani akart" – mondta Kind a magyarról, aki az előző idényben 10 góljával és 9 gólpasszával a csapat legeredményesebb játékosa volt.

Rovatok