Index Vakbarát Hírportál

A Pool is beszáll a 100 millió fontos harcba

2014. július 20., vasárnap 08:46

A Liverpool eddig sem volt tétlen az átigazolási időszakban, hiszen amellett, hogy túladtak nagyjából 75 millió fontért az október végéig eltiltott Luis Suárezen, már négy játékost is vettek eddig: a csatár Rickie Lambert és a balszélső Adam Lallana a Southamptontól érkeztek, középpályás Emre Cant a Leverkusenből, a szélső Lazar Markovicsot pedig a Benficából vették meg – őket ráadásul a csatárért kapott összegtől teljesen függetlenül igazolták le, akkor is kellettek volna a csapatba a BL-szereplés miatt, ha marad Suárez.

Éppen ezért egyáltalán nem fejezte be tervét Brendan Rodgers, aki az uruguayi árát egyből visszaforgatná játékosokba amellett, hogy a megnövekedett tévés bevételeket is erősítésre fordítaná, ebben pedig a csapat tulajdonosa, a Fenway Sports Group is partner a hírek szerint.

A már leigazolt két Southampton-játékos mellett egy harmadikat, a horvát védőt, Dejan Lovrent is figyelik, de a Swansea balhátvédje, Ben Davies is érdekli őket, míg a Suárez után maradt űrt a Lille-ben játszó belga Divock Origivel és a QPR francia támadójával, Lioc Remyvel töltenék ki.

Rodgers egyébként maga is megszólalt az átigazolások kapcsán: „Nagyon keményen dolgozunk a háttérben, hogy megtaláljuk az új játékosainkat, de egyikük sem Suárez közvetlen helyettese lesz. De nem csak azért költünk, hogy elverjük a pénzt, csak olyan játékos érkezhet, aki erősíteni tud a csapaton.”

Villas-Boas belebukott

Tavaly André Villas-Boas hét játékosért (Paulinho, Christian Eriksen, Roberto Soldado, Nacer Chadli, Etienne Capoue, Vlad Chiriches és Erik Lamela) közel 110 millió fontot adott, ám nem maradhatott a szezon végéig a kispadon, miután a radikálisan átalakított keret bőven a várakozások alatt teljesített.

Rodgers a középpálya közepét is szeretné megerősíteni, állítólag a chilei Arturo Vidal, a francia Paul Pogba is szerepel a kívánságlistán, akárcsak a vb-ről sérülés lemaradt német Marco Reus, akik már igazán nagy igazolások lennének, feltéve, ha sikerült megegyezni előbbi kettő estében a Juventus, utóbbinál pedig a Dortmund csapatával.

A százmilliósok

Az első csapat, amely egy szezonon belül átlépte a 100 millió fontos költési határt, az Internazionale volt még az 1999-2000-es idényben, de hamar akadt elég követőjük. Egy évre rá a Real Madrid, majd a Lazio, a Milan, a Juventus is 100 millió fölé ment. A 2004-05-ös szezon kezdete óta a Manchester City négyszer, a Chelsea és a Real Madrid háromszor, a Tottenham és a PSG kétszer, a Monaco pedig egyszer költött 100 millió fölött, igaz, a Real 2009-10-ben 250 fölött járt – a transfermarkt adatai szerint.

Rovatok