Index Vakbarát Hírportál

Kirúgják a háborútól rettegő brazilokat, ha nem térnek vissza Ukrajnába

2014. július 21., hétfő 20:30

Harcok dúlnak Kelet-Ukrajnában, de hétvégén kezdődik az labdarúgó-bajnokság. Előtte azonban kedden Szuperkupa-döntőt rendeznek, Lvivben a Sahtar Donyeck és a Dinamo Kijev méri össze erejét, ahol a bajnokság címvédője, a Donyeck hat eltűnt futballistája nélkül áll ki.

Szombaton Franciaországban a Lyonnal játszott felkészülési mérkőzést a Sahtar, a meccs után hat játékos - feltehetőleg a ukrajnai harcoktól tartva és a lelőtt maláj géptől megriadva - nem tért vissza csapatával Donyeckbe.

Megszólalt a klub első embere is, Rinat Ahmetov elnök egyértelműen fogalmazott, szerinte a játékosokat szerződés köti a klubhoz, eszerint kell viselkedniük és ha nagyon gyorsan nem térnek vissza a csapathoz, szankciókat lesznek kénytelenek alkalmazni velük szemben, ők fognak rosszul járni.

Jelen körülmények között nem tudják otthon, a Dombass arénában játszani hazai meccseket, így más helyszín után fognak nézni. Erre a legalkalmasabb helyszín jelenleg Harkiv. Akhmetov megérti a játékosai félelmeit, de a klub mindent megtesz, hogy megvédje őket, nem kerülhetnek veszélybe, nem viszik őket olyan helyre.

Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa és Facundo Ferreyra a klubelnök szavainak hallatán sem rohantak vissza a csapathoz, sőt néhányan kijelentették, legszívesebben egyenesen hazamennének Dél-Amerikába.

A helyzet nem egyszerű, ugyanis mind a hat játékos meghatározó tagja csapatának, Costa öt bajnoki címet szerzett a csapattal, míg Teixeira a kezdő tizenegy egyik húzóembere volt tavaly. Ráadásul a hat játékost szerződés köti a klubjához a következő szezonra. Sokak szerint a legjobb és legvalószínűbb megoldás, hogy kölcsönadják őket egy-egy külföldi csapatnak.

A Sahtar Donyeck vasárnap megérkezett Lvivbe, ahol kedden rendezik a kupadöntőt.  A csapat edzője kijelentette, nem törődik az eltűnt játékosokkal, mert csak rombolják a csapategységet, csak a következő meccsel foglalkozik. A kupadöntő után az ukrán címvédő vasárnap, a bajnokság első fordulójában a Metalurg Zaporizsja csapatát fogadja.

Rovatok