Index Vakbarát Hírportál

Simeone tarkón csapta a bírót, azonnal elzavarták

2014. augusztus 23., szombat 08:59

Amíg a Spanyol Szuperkupa első meccsén, a Santiago Bernabeuban csak az utolsó percekben sikerült egyenlítenie a tavalyi bajnok Atlético Madridnak, addig a visszavágón azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést és nyáron igazolt Mario Mandzukic góljával alig 1,5 perc alatt vezetéshez is jutottak a Real Madrid ellen.

Mandzukic első gólja az Atléticóban

A gól után egyből felmerült, hogy vajon meddig marad a kispadon a csak csereként kezdő Cristiano Ronaldo, akit végül csak a félidőben cserélt be Carlo Ancelotti. Igaz, addigra az Atlético már vesztett egy embert, miután a 25. percben kiállították Diego Simeonét a kispadról, amiért tarkón csapta a negyedik játékvezetőt, miközben amiatt reklamált, hogy tovább mehetett a játék Juanfran ápolása közben.

Diego Simeone kiállítása

Simeone már addig is elég indulatos volt, folyamatosan vitatkozott a bírókkal és hergelte a Vicente Calderón közönségét – utóbbit a kiállítás után testközelből folytathatta, ahogy fel-alá mászkált a lelátó legelső sorában.

Az indulatok viszont ezzel a kiállítással sem sokat csillapodtak, a mérkőzés végéig David Fernandez összesen 10 sárga lapot osztott ki, bár az egyik pirosat ért, hiszen Luka Modric a 91. percben a második sárgáját kapta meg.

Kaphatott volna egyet Cristiano Ronaldo is, aki Diego Godín irányába csapott egyet a kezével az utolsó másodpercekben, de egy sima sárga lappal megúszta ő is – akárcsak az első meccsen Sergio Ramos, aki Mandzukic megütése után maradhatott a pályán.

Cristiano Ronaldo bevág egyet Godínnak

Ismétlésben ki is nagyították a vitatott mozdulatot.

A rengeteg szabálytalanság közben a Real nagyon küzdött az egyenlítésért, főként Gareth Bale és James Rodríguez próbálkozott sokat, de minden lövésük pontatlan volt és Cristiano Ronaldo beállásával sem sikerült ledolgozni a hátrányt.

A tavalyi BL-döntős csapatok közül tehát mindkettőnek van már 1-1 trófeája, pedig a bajnokság még el sem kezdődött a spanyoloknál, ráadásul az Atlético 1999 után először tudta otthon megverni a városi riválist, a Spanyol Szuperkupát pedig 1985 után nyerték meg újra, összesen másodszor. A vége 1-0, összesítésben 2-1 lett az Atlético Madrid javára.

Rovatok