Index Vakbarát Hírportál

Pintér nem hallotta, hogy őt szidták volna

2014. szeptember 7., vasárnap 21:10

A magyar válogatott hazai pályán kapott ki 2-1-re az északírektől Eb-selejtezőn, Pintér Attila szövetségi kapitány a vereség után elmondta, nagyon sajnálja a szurkolókat, de tíz percet nem lehet emberhátrányban játszani, illetve kibírni. Pláne úgy, hogy a csapat hatvan hetven perc után elfogyott, az ellenfél pedig két lehetőségéből gólt szerzett. "Olyan hibákat követtünk el, melyeket nem szabad ezen a szinten. Tanulni kell és gondolkodni kell, a játékosoknak is" - tette hozzá.

Pintér többször elmondta, ki kell elemezni, hogy pontosan mi történt a 2-1-re elbukott Eb-selejtezőn. "Nem a tét miatt kaptunk ki, hetven percig elbírtuk, mi domináltunk, megvoltak a lehetőségeink, de mindig hetven perc után esik le a csapat teljesítménye, és ez nem a nyomás miatt van. Voltak gyengébb teljesítmények, de a játékosok átérezték, mi a tét, ők is szeretnének már jobb eredményeket elérni. Azt látni kell, hogy amíg az ellenfélnél hét Premier League-játékos van, nálunk egy sem, és a bajnokságok közötti különbségek meg is mutatkoztak" - mondta.

A szövetségi kapitány szerint az erőnlétet nem a válogatottban kell megszerezni, hogy végig tudjanak futballozni egy nemzetközi meccset, sokan ráadásul nem is azt csinálták, amit elvártak tőlük. "Az egész meccsen sokat ívelgettünk, nem ezt kértük, nem ezt gyakoroltunk. Nem játszottuk meg a labdákat, nem voltak mélységi passzaink, kevés lehetőségünk is volt. Ezt a játékosokkal is meg kell beszélni, miért nem merték azt tenni, amit kértünk tőlük" - értékelt a kapitány.

Arra a kérdésre, hogy az északírek kijuthatnak-e, azt mondta, egy mérkőzés alapján nem lehet semmit levonni, mert a magyar csapat is nyerhet kint. "Még a magyar csapat is kijuthat, de még javulni kell sok téren" - jegyezte meg.

Elmondta, azért játszottak új rendszerben, 3-4-3-ban, mert arra számítottak, hogy az ellenfél öt védővel áll fel, és a széleket le akarták zárni. Gyurcsót azért cserélte le, mert a második félidőben rendszert váltottak, utána viszont Kovács és Lovrencsics is veszélyesen tudott játszani. "De hangsúlyozom, tíz percig emberhátrányban voltunk" - ismételte. A kapitány a 70. percben használta el utolsó cseréjét, Lipták sérülése miatt az utolsó tíz percben kevesebben voltunk. Elmondta azt is, hogy a pályán ugyan nem gratulált kollégájának, csak akkor, amikor a folyosón találkoztak.

A mérkőzésen többször elhangzott a nézőtérről a Pintér takarodj-rigmus, a kapitány ezeket nem hallotta. "Vannak, akiknek tetszett a játék, vannak, akiknek nem. Én a játékra figyeltem. Szerintem aki szereti a magyar válogatottat, az mellette volt végig":

Az októberi bukaresti Eb-selejtezővel kapcsolatban azt mondta, minden magyar futballistára szükség van, aki tud segíteni. "Ez egy újjáalakuló válogatott, kevés közös meccsük van, remélhetőleg minél szervezettebbek és eredményesek is tudunk lenni" - zárta sajtótájékoztatóját.

Rovatok