Index Vakbarát Hírportál

Hány pontunk lesz így novemberre?

2014. szeptember 9., kedd 08:40 | aznap frissítve

Hány ponttal zárjuk az évet?

  • 1057
    3
  • 1012
    1
  • 976
    4
  • 292
    2
  • 253
    6
  • 93
    9
  • 82
    5
  • 58
    7

A legoptimistább forgatókönyv szerint az Európa-bajnoki selejtezőkben novemberig kilenc pontot gyűjtött volna a magyar futballválogatott. Ehhez csak három, a magyarnál a februári sorsoláskor még gyengébben rangsorolt válogatottat – északír, feröeri, finn – kellett volna legyőzni.

Ez a kilenc pont még most is összejöhet, de ehhez most már Bukarestben is nyerni kellene egy olyan román csapattal szemben, amelyik vasárnap este Athénból győztesen távozott, és amelyiknek valószínűleg új kapitánya lesz, akinek a kegyeiért hatványozottan fognak küzdeni a játékosok. És elképzelhető, mekkora lendületet adhat nekik egy nem feltétlenül várt, idegenben megszerzett három pont.

Ezt a román válogatottat is alólunk, a harmadik kalapból húzták ki egyébként, az athéni sikerrel azonban a csoport első helyére ugrottak.

Pintér a sorsolás után nem szeretett volna az esélyekkel foglalkozni – talán az egyetlen kapitány volt, aki nem ígért semmit –, úgy indokolt, honnan tudja ő, milyen erősek a riválisok. Akkor adtunk neki pár támpontot, figyelmeztettünk arra is, hogy az északírek kimagasló eredményre képesek, és jó lenne elkerülni, hogy ellenünk tegyék meg.

De visszatérve a pontokhoz: a kínos vereség után novemberre az sem kizárt, hogy csak négy pontunk lesz maximum.

Még nagyobb a baj, ha annyi sem. Noha ezt az ötlettelen, sematikus játékot látva arra sincs garancia, hogy Feröeren nyerjünk három nappal a bukaresti meccs után, vagy meg tudjuk verni a finneket a negyedik meccsen, a már említett novemberi időpontban.

A menetrend:

Október 11.: 
Románia–Magyarország, 18.00

Finnország–Görögország 20.45
Észak-Írország–Feröer 20.45

Október 14.: 
Feröer–Magyarország, 20.45

Finnország–Románia 20.45
Görögország–Észak-Írország 20.45

November 14.: 
Magyarország–Finnország, 20.45

Görögország–Feröer 20.45
Románia–Észak-Írország 20.45

Ráadásul, ha az északírek megverik Feröert, miközben mi nem szerzünk pontot Bukarestben, máris hat pontjuk van, nekünk pedig nulla a második kör után, és sokkal nagyobb az esélyük, hogy ők legyenek ott 1986 után valamelyik nagy tornán.

Csányi Sándor azt mondta, ki kell jutni az Európa-bajnokságra.

Ha esetleg megtáltosodva harmadikok leszünk, akkor a jövő novemberig kellene elfogadható csapatot összetákolni, igaz, egyelőre csak halványan látszik kikből és hogyan, és melyik nemzet ellen lenne esélyünk a pótselejtezőn.

Csányi azt is jelezte, Pintér sorsáról alaposabb kiértékelés dönt, véletlenül sem használta azt a szófordulatot, hogy maximális a bizalom.

Rovatok