Index Vakbarát Hírportál

A Pintér-időszakot idézi a románok dilettantizmusa

2014. szeptember 23., kedd 10:23

A magyarok ellen készülő román válogatottnál dolgozó segítők sincsenek a szakma csúcsán, derült ki egy interjúból. A románok egyik megfigyelője, Dan Apolzan a Schalkéban kereste a nyáron a Hoffenheimnek eladott Szalai Ádámot.

A román edzőképzést is vezető Apolzan a helyi DigiSportnak nyilatkozott a magyar kapitánycseréről is játékosokról. Azt mondta, hogy Dárdai Pál érkezésével a Pintér Attilának nemet mondó Szalai Ádám is visszatérhet a válogatottba. Szalairól aztán az is megemlítette, hogy nincs játékban, mert a múlt heti Chelsea ellen Bajnokok Ligája mérkőzésre be sem nem nevezte őt a Schalke.

Apolzan később elismerte, hogy hibázott, és azt is bevallotta, mióta Pintér volt a kapitány, nem is követte figyelemmel Szalait, mert felesleges volt.

A Prosport.ro is amatőrizmusnak nevezte azt, amit Apolzan művelt, és felidézte egyik korábbi bakiját is, amikor azt a  Feröer-szigeteket, amelyet Portugália 5-0-val intézte el, félelmetes ellenfélnek mutatta be.

A baki a Pintér-korszakot idézi, a múlt héten kirúgott szövetségi kapitány egyszer például azt a Korcsmár Zsoltot dicsérte, aki pályára sem lépett.

Rovatok