Index Vakbarát Hírportál

Csak a BL-ben megy a Dortmundnak

2014. október 23., csütörtök 10:36

Marco Reus, a Borussia Dortmund szélsője egy komolyabb sérülés miatt maradt le a nyári világbajnokságról, majd utána ismét megsérült, így idén még nem tudott túl sok meccset játszani csapatában, utóbbi óta is csak másodszor tudott pályára lépni.

Egyből jelezte viszont, hogy milyen formában is van, amikor a Galatasaray elleni BL-csoportmeccsen a játéknap talán legszebb gólját lőtte – jó 25 méterről, pontosan a felső léc alá célozva.

Mindez a 41. percben történt, ezzel lett 3-0 a Dortmundnak, vagyis Pierre-Emerick Aubameyang duplája után lényegében eldöntötte a mérkőzést még a félidő előtt.

Marco Reus vs. Galatasaray

Az isztambuli siker viszont azt a furcsa helyzetet hozza a német csapatnál, hogy míg a Bajnokok Ligájában három mérkőzés után 100 százalékosak 9-0-s gólaránnyal, addig közben a bajnokságban négyszer kikaptak és csak egy döntetlent hoztak össze, a Bundesligában tehát nagyon nem megy nekik mostanában. Csak a 14. helyen állnak, a listavezető Bayern 13 pontra van tőlük, vagyis a bajnoki címnek lényegében már most búcsút inthettek, pedig még november sincs.

A Galatasaray ellen ráadásul két újabb játékosuk szedett össze sérülést, bár azt még nem tudni, hogy Kagava Sindzsinek és Sven Bendernek mennyi időt kell majd kihagynia. Az viszont mindenképp jó hír számukra, hogy Reus remek formában tért vissza, Aubameyang pedig 9 gólt lőtt eddig a szezonban és 3 gólpasszt adott, amivel a csapat góljainak a felében aktív szerepe volt.

Rovatok