Index Vakbarát Hírportál

Úgy tűnik, Blatter képtelen befogni a száját

2014. október 30., csütörtök 09:21

Carlo Ancelotti beszólt Sepp Blatter FIFA-elnöknek, aki szerint az Aranylabdát idén a Bayern München és német válogatott kapusa, Manuel Neuer kaphatná meg. Ancelotti természetesen futballistáját, Cristiano Ronaldót tarjta legesélyesebbnek.

„Meglepett, amit a FIFA-elnök mondott, úgy tűnik, képtelen befogni a száját. Az Aranylabda olyasmi, amiről hónapokig lehet beszélgetni, de idén nemigen van miről. Tavaly Cristiano és olyan játékosok, mint Lionel Messi és Franck Ribéry versengtek egymással, de idén, ha a címeket és a rúgott gólokat nézzük, nem kétséges, hogy Cristiano nyer. Ezért Blatter szavainak semmi értelme" – mondta a Real Madrid edzője.

Blatter tavaly is bebizonyította, hogy nem igazán kedveli a Real-csatárt, egy előadáson figurázta ki. A kínos helyzetből aztán úgy menekült ki, hogy meghosszabbította az Aranylabda-szavazás határidejét, és hiába tartották nagyon sokáig esélyesnek Ribéryt, végül Ronaldo kapta meg a díjat.

Ancelottit a legjobb edző díjára jelölték, de viccesen megjegyezte, hogy Blatter-kritikája miatt alighanem kihúzzák a jelöltek közül. „Büszke vagyok rá, hogy jelöltek a kategóriában, és meg is szeretném nyerni, de már megkaptam a legnagyobb díjat, amikor megnyertük a Bajnokok Ligáját."

Rovatok