Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldónak 100 mp kellett, James ellopta a show-t, de C visszalopta

2014. november 1., szombat 18:23

700. meccsét játszotta szombat délután Cristiano Ronaldo Granadában, és a Real Madrid sztárja természetesen győzelemmel, góllal és gólpasszal ünnepelt.

Bő másfél perc után máris kapuba talált, majd az első félidő közepén James Rodriguez rúgott óriási gólt. A kolumbiai a tizenhatos jobbsarkáról, kapásból vágta be a hosszú felsőbe a labdát, tényleg csodaszép gól volt, és technikailag nagyon nehéz. A vb-n lőtt gólja a csúcs, de ez is ott van mögötte, igen közel.

A második félidőben aztán újra C. Ronaldót csodálhattuk, sarokkal játszotta meg Benzemát olyan szituációban, hogy ezt senki nem várta. Még Benzema is meglepődött kicsit, de jobb külsővel ügyesen a hosszúba helyezett.

Real Madrid vs Granada 4-0 (az utolsó gól nélkül)

James a végén lőtt még egyet szép akció végén, ami még szebb lett volna, ha a meghúzódott Carvajal helyére beállt Arbeloa nem szúrja el a gólpasszt. Cristiano Ronaldo mögé tette a labdát, aki így csak belebotlani tudott, a lecsorgót James egy méterről tolta kapura, a labda végül a becsúszó védő lábáról került a vonal mögé.

Sorozatban 10. meccsét nyerte a Real a szezonban, C. Ronaldo zsinórban nyolcadik bajnokiján szerzett gólt, ezzel megdöntötte Puskás hetes rekordját. 9 meccsen 17 találatnál jár a ligában, a szezonban 15 mérkőzésen 22-t vágott.

Az Atlético fejesekkel ment előre

Győzelmével a Madrid átvette a vezetést is a bajnokságban, de az Atlético sem akart nagyon lemaradni mögöttük a Córdoba ellen.

Diego Simeone csapata az első félidőben egy öngóllal szerzett vezetést, majd az 53. percben bajba kerültek, amikor Gilasz kiegyenlített, utána viszont rákapcsoltak és előbb Griezmann, majd Mandzukic fejesével 10 perc alatt el is húztak. Végül Raúl Garcia döntötte el a mérkőzést a hajrában, a spanyol támadó szintén fejjel volt eredményes, így Gilasz második gólja csak a szépítésre volt elég.

Atlético-Cordoba 4-2

Rovatok