Index Vakbarát Hírportál

A fronton nincs annyi sérült, mint Van Gaal Unitedjében

2014. november 3., hétfő 18:39

A Manchester Unitedet edző Louis van Gaal minden időn legdrágább csapatát küldte pályára a Manchester City ellen vasárnap elvesztett derbin, ahol a hátvéd Marcos Rojót vállsérülés miatt vesztették el. A vereség óta kijött egy lista, ebből kiderül, hogy amióta a holland szakember a United edzője, milyen komoly gondot jelentenek a sérülések a klubnál.

Az egész olyan, mintha hétvégenként a frontra mennének a United-játékosok, és nem bajnokira: a nyári nagy igazolások közül Di María és Herrera is többször volt már sérült, és nagy visszhangja volt annak is, amikor a 27 millióért leigazolt Luke Shaw-t különmunkára kötelezte, a védő sokáig nem is volt bevethető. 

A sérülések leginkább a védelem összeállításában okoztak gondok, és most hogy a hétvégén Smalling ostoba pirosat hozott össze, Rojo pedig megsérült, így még nehezebb helyzetbe kerülhet Van Gaal. De a sérüléshullámot túlzás lenne a játékosaitól sokat követelő holland nyakába varrni, és egyből a módszereit kritizálni. Nagyjából hasonló problémák voltak a tavaly kirúgott David Moyesnál is. Moyes a kinevezése után rögtön úgy kezdett, hogy kivágta Alex Ferguson bejáratott stábját, akik valószínűleg egészen máshogy bántak a futballistákkal. Tetőtől talpig ismerték a teljes keretet, tudták, kit hogy kezeljenek, hogy rendben legyen, és kijöjjön belőle a maximum.

Van Gaal is máshogy kezeli a keretet, ez azon is érzékelhető, hogy nem szívbajos fiatalokat beküldeni a nagyobb nevek helyett. A City elleni rangadón például hiába ült a kispadon Herrera, Mata és Fletcher is, a 18 éves James Wilson és a 19 éves Patrick McNair kapott lehetőséget. 

Az azért elég valószínű, hogy az utóbbi időben meghajtotta az embereit, mert többször kifogásolta korábban csapata erőnlétét: a WBA ellen 2-2-vel zárult meccs után azt mondta, csapata az első egy óra után elfogyott, és ezen mindenképp dolgozniuk kell. 

A United legközelebb a Crytal Palace-szal játszik a bajnokságban szombaton, a jelenlegi állás szerint a sok kritikát kapott Tyler Blackett, valamint Luke Shaw, McNair és Tom Thorpe áll rendelkezésre a védelem összeállításához, esetleg Carrick - legalábbis ők azok, akik az idén már pályára is léptek. Bevethető védőként még Fletcher is, ha az edző mégis a tapasztalatra szavazna.

Rovatok