Index Vakbarát Hírportál

Az argentin lett a BL 4. körének, második napjának a sztárja, nyert is a Barca, de csak szenvedve, Amszterdamban. A Bayern újra legyőzte a Romát, ám csak kettővel, a City otthon kapott ki a CSZKA Moszkvától. A Porto újra nyert, továbbment a Barcával, a Bayernnel, a PSG-vel együtt. Messi a BL társgólkirálya lett.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • E csoport:
    Manchester City (angol)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-2 (1-2)

    gól: Y. Touré (8.), illetve Doumbia (2., 34.)
    kiállítva: Fernandinho (70.), Y. Touré (84.)

    Manchester City vs CSKA Moscow 1-2 összefoglaló

    Doumbiáról szólt a meccs: a fejesét még nagyszerű szabadból kiegyenlítette Yaya Touré, de aztán rúgott is egyet a kameruni, és arra már nem volt válasz. Csak két hazai piroslap, a szünetben beállt Fernandinhót második sárgával küldték le, a kissé begőzölt Yayát egyből pirossal, mert a fejénél fogva lökte el ellenfelét. Egyik csapat sem esett ki még, a Roma-City nagy meccs lesz, és a Moszkva is simán továbbmehet még.

    Bayern München (német)-AS Roma (olasz) 2-0 (1-0)

    gól: Ribéry (38.), Götze (64.)

    Bayern München-Roma 2-0 összefoglaló

    Nincs miről beszélni, az 1-7 után a Bayern újra simán győzött, és már továbbjutott, biztos csoportelsőként ráadásul.

    Az állás: 1. (már továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. A Roma 4 (7-11), 3. CSZKA Moszkva 4 (5-9), 4. Manchester City 2

    F csoport:
    Paris Saint-Germain (francia) - APOEL (ciprusi) 1-0 (1-0)

    gól: Cavani (1.)

    PSG vs APOEL 1-0 összefoglaló

    Cavaninak 54 mp kellett a győztes potyagólhoz, ami továbbjutást is jelentett egyben. Sokadszori megtekintés után is nehéz rájönni, hogy került a kapusról a hálóba a labda.

    Ajax Amsterdam (holland)-FC Barcelona (spanyol) 0-2 (0-1)

    gól: Messi (29., 76.)
    kiállítva: Veltman (71., Ajax Amsterdam)

    Ajax vs Barcelona 0-2 összefoglaló

    Messi kettőt lőtt, de az Ajax a meccs nagyobbik részében benyomta a Barcát, igaz, egy kapufán kívül mást nem tudtak felmutatni a hollandok. A Barca Cilessen kapus nagy hibáját használta ki a szünet előtt, az emberelőnyt azután. Az első, fejesgólja a 70. volt a BL-ben, ezzel beérte Cristiano Ronaldót, a második, a 71. a Raúl-rekordot jelentette neki, a spanyol legenda már nem egyedül a BL gólkirálya, az argentin lett a társa. A Barca nyert, de finoman szólva sem volt meggyőző, lesznek még gondjaik ebben a szezonban.

    Az állás: 1. (már továbbjutott) Paris Saint-Germain 10 pont, 2. (már továbbjutott) FC Barcelona 9, 3. Ajax Amsterdam 2, 4. APOEL 1

    G csoport:
    Sporting Lisboa (portugál)-FC Schalke 04 (német) 4-2 (1-1)
    gól: Sarr (26.), Jefferson (52.), Nani (72.), Slimani (90.), illetve Slimani (17., öngól), Aogo (88.)

    Sporting vs Schalke 04 (4-2) összefoglaló

    Gelsenkirchenben 4-3 lett két hete, a portugálok visszavágtak, és ha arra kerülne a sor, jobb az egymás elleni eredményük a Schalkéval. Nagy meccs volt, nyílt az utolsó percig.

    Maribor (szlovén)-Chelsea (angol) 1-1 (0-0)
    gól: Ibraimi (50.), illetve Matic (73.)

    Maribor vs Chelsea 1:1 összefoglaló

    Ibraimi nagyon nagy gólt rúgott, Matic közelről egyenlített. Hazard büntetőből megszerezhette volna a győzelmet, de gyatrán középre lőtt, a kapus simán védett.

    Az állás: 1. Chelsea 8 pont, 2. Schalke 04 5, 3. Sporting Lisboa 4, 4. Maribor 3
       

    H csoport:
    Sahtar Donyeck (ukrán)-BATE Boriszov (fehérorosz) 5-0 (1-0)
    gól: Srna (19.), Alex Teixeira (48.), Luiz Adriano (58., 83., 90+3., az elsőt 11-esből)
    kiállítva: Hangus (45., BATE Boriszov)

    Shakhtar Donetsk vs BATE Borisov 5:0 összefoglaló

    A meccs ismét Luiz Adrianóról szólt, aki az előző meccsen ötöt lőtt a BATE-nak. Hangus a szünetben úgy állíttatta ki magát, hogy egy Adriano-sárgánál reklamált a lapért a bírónál, majd Srnával szólogattak be egymásnak már az öltözőbe menet, a bíró meghallott valamit, és második sárgával szinte az öltözőfolyosón osztotta ki a pirosat. Emberelőnyben Adriano parádézott, de a legszebb megmozdulása nem egyik gólja volt, hanem ahogy kötényben elengedte a labdát Teixeira góljánál: a két védő egymásnak futott, a másik brazil gólt rúgott. Adriano egyébként már 9 gólos az idei BL-ben, majdnem kétszer annyit lőtt, mint a második Benzema. Négy meccsen van ennyi találata, persze ne felejtsük el, hogy ebből nyolc a BATE-nak, a BL valószínűleg leggyengébb csapatának. Mindenesetre ő az első a BL-történetben, aki két egymás utáni meccsen mesterhármast szerzett.
     
    Athletic Bilbao (spanyol)-FC Porto (portugál) 0-2 (0-0)
    gól: Martínez (56.), Brahimi (73.)

    Athletic Bilbao vs Porto (0-2) összefoglaló

    A Porto már a szünet előtt vezethetett volna, de Jackson Martinez lécre rúgta a büntetőt. A pihenő után Brahimi kihagyhatatlan passzát már berúgta, az algériai nagy szóló végén adott mesteri asszisztot. A másodikat aztán ő rúgta: egy hazaadásnál a labda felpattant egy fűcsomón, Iraizoz kapus így lyukat rúgott, Brahimi az üres kapuba helyezett. Julen Lopetegui edző csapata továbbjutott, a Bilbao kiesett. A Portóra jó lesz odafigyelni a kieséses meccseken is, tavasszal. Lopetegui az előző négy évben a spanyol U19-et, 20-at és 21-et edzette, és nyert U19- és U21-Eb-t. 32 tétmeccsen egyszer kaptak ki csapatai, az U21-gyel a mérlege 11-0-0 volt. A nyáron csapott le rá a Porto.

    Az állás: 1. (már továbbjutott) FC Porto 10 pont, 2. Sahtar Donyeck 8, 3. BATE Boriszov 3, 4. Athletic Bilbao 1

  • E csoport

    1. Bayern München 12 pont (már továbbjutó)
    2. Roma 4
    3. CSZKA Moszkva 4
    4. Manchester City 2

    F csoport

    1. PSG 10 pont
    2. Barcelona 9 (mindkettő biztos továbbjutó)
    3. Ajax 2 pont
    4. APOEL 1 pont

    G csoport

    1. Chelsea 8 pont
    2. Schalke 5
    3. Sporting 4
    4. Maribor 3

    H csoport

    1. Porto 10 pont (már továbbjutó)
    2. Sahtar Donyeck 8
    3. BATE Boriszov 3
    4. Athletic Bilbao 1
    • Manchester City-CSZKA Moszkva 1-2
    • Bayern München-Roma 2-0
    • PSG-APOEL 1-0
    • Ajax-Barcelona 0-2
    • Sporting-Schalke 4-2
    • Maribor-Chelsea 1-1
    • Sahtar Donyeck-BATE Boriszov 5-0
    • Ahtletic Bilbao-Porto 0-2
  • A Bayern 2-0-ra nyert.

  • Luiz Adriano hihetetlen, idegenben ötöt, most hármat lő a BATE-nak, négy meccsen van 8 gólja a brazilnak.

  • Saját tizenhatosá belül, a 93. percben, egybólos hátrányban, kettős emberhátrányban, mert hát ennél egyértelműbb dolog nincs is. Megúszta, de alighanem keresztre feszítik, ha elveszti és eldönti a meccset a CSZKA.

  • Itt a hatodik Portugáliából, de nem a Schalke jött vissza, hanem a Sporting döntötte el. Egy indításba lépett bele egy portugál, Szlimani fordult a leggyorsabban, nagyot sprintelt, a végén pedig a védőjével birkózva kilőtte a jobb alsót. 4-2.

  • Aogo vágta fel a léc alá egészen közelről, ezzel szépít 3-2-re a Schalke. Két hete ők nyertek 4-3-ra, de akkor is fordítaniuk kellett.

  • Luiz Adriano, a BATE mumusa lőtte ezt is, csak annyi az esemény, hogy ez majdnem elsikkadt. Megint beadásból jött a gól, simán kilépett a védője mellől és közelről bebombázta.

  • Hazard vállalta el nagy nyomás alatt, végig fújolták, meg is lett az eredménye, mert iszonyat pocsékul lőtte a belga, gyengén, középre.

  • Kettős emberhátrányba kerül a City, ezzel pedig óriási bajba is. Teljesen megérdemelte, frusztráltságában a fejénél fogva lökte a földre az egyik oroszt, érhetetlen, min csodálkozott a piros lap láttán.

  • Akinfejev ezt most fogta, másodjára nincs meg az egyenlítés az elefántcsontpartinak.

  • Ismétlem, Messi történelmet írt. Megvan a 71. gólja a BL-ben, Pedro második labdaérintéséből gólpasszt adott az argentinnak, aki áthámozta magát a védőn, hogy gólt lőjön. Ezzel beérte Raúlt a BL-csúccsal, ha még egyet rúg, egyedül tartja majd.

    Lionel Messi második gólja - Ajax vs Barcelona 0-2
  • A Porto miatt, ami Brahimi révén ment el 2-0-ra. Iraizoz egy nagyon egyszerű hazaadással nem tudott mit kezdeni, átcsúszott a lába alatt a labda, az algériai pedig nem véletlen, hogy letámadta a kapust, hiszen így lőhetett gólt. Egészen komikus találat.

  • Ahol a Sporting-Schalke meccsen a hazaiak csináltak nagyon szép helyzetet, Nani érkezett a beadásra a hosszú oldalon, szegény Fährmann a röviden ragadt, könnyű dolga volt a portugálnak.

  • Mariborban kezdünk velük, ahol Fabregas szöglete után Matics érkezett a hosszú kapufa mellett, és vágta be nagyjából 20 centiről. Ezzel most 1-1.

    Matics gólja - Maribor vs Chelsea 1-1
  • Veltman kapott második sárgát, könnyű lesz a vége a Barcelonának.

  • Fernandinho a tizenhatos előtt centikkel buktatott, mehetett is az öltözőbe, pedig nem is olyan rég állt csak be.

  • Már a támadó térfélen megszerezték a labdát, egy gyors passz, egy beadás Lewandowskitól, középen pedig jött Götze, aki nem tudott hibázni. 2-0.

    Mario Gotze gólja - Bayern Munich vs AS Roma 2-0
  • Milner csavart középre, az argentin hiába vetődött, nem tudta eltalálni, így egyenlítés sincs.

  • Három méterről sikerült szinte üres kapura rontania az egyik Maribor-játékosnak, pedig 2-0 lehetett volna hamar.

  • A leshatárról lépett ki az uruguayi, egyedül mehetett Cillessen ellen, de valahogy sikerült a holland kapusba lőnie.

  • 2-0-ról hamar 3-0 lett. Luiz Adriano talál be, ezzel eldőlt az ukrajnai párharc, már csak az a kérdés, mennyit kap a BATE.

    Luiz Adriano tizenegyes gólja - Shakhtar Donetsk vs Bate Borisov 3-0
  • Jackson Martíneznek harmadikra már összejön a kihagyott ziccer és az elrontott büntető után. Brahimi cselezett végig a balon, majd ő tört be a tizenhatoson belülre, középen jött a kolumbiai, csak oda kellett pöccintenie elé, igaz, Iraizoz kicsit még bele tudott érni a beadásba. Az algériaié az érdem, de nem övé a gól.

  • Az 56. perc elején elhasználja harmadik cseréjét is, Oscar, Diego Costa és Ramires érkeztek.

  • Remek munkát végeztek a félidőben az edzők. Jefferson gólja felveszi a versenyt Ibrahimiével, talán le is körözi. 17 méterről, laposan lőtte ki a bal alsót, ezzel pedig a két mostani állással elképesztően izgalmas ez a csoport.

    1. Chelsea 7 pont
    2. Maribor 5
    3. Schalke 5
    4. Sporting 4

    Így állunk pillanatnyilag.

  • Eszelősen nagy góllal vezet a Maribor, Ibrahimi 16 méterről, keresztbe csavart, Cech fölött kilőve a jobb felsőt.

    Agim Ibraimi hatalmas gólja - Maribor vs Chelsea 1-0
  • Majdnem volt ugye egy a félidő végén, van helyette a második elején. Megjáratta a Sahtar a labdát, Luiz Adriano átlépte, így lett jó Teixeirának, aki jobb külsővel csavarta be a hosszúba.

    Alex Teixeira gólja - Shakhtar Donetsk vs Bate Borisov 2-0
  • De már az Ajax-Barca is megy a második félidővel.

  • Ezekkel az eredményekke:

    • Manchester City-CSZKA Moszkva 1-2
    • Bayern München-Roma 1-0
    • PSG-APOEL 1-0
    • Ajax-Barcelona 0-1
    • Sporting-Schalke 1-1
    • Maribor-Chelsea 0-0
    • Sahtar Donyeck-BATE Boriszov 1-0
    • Athletic Bilbao-Porto 0-0

Rovatok