Index Vakbarát Hírportál

Többen voltak egy megye I.-es meccsen, mint a Honvéd–Fradin

2014. november 10., hétfő 10:25

Nem akar szurkolói kártya után szaladozni, de nem akar kimaradni az igazi futballélményből? Elfelejtheti a kongó stadionokban játszott NB I.-es meccseket, hiszen egy megyei rangadón is többen szurkolnak már, mint egy Honvéd–Fradin. Az Ibrány–Nagyhalász megye I.-es mérkőzésre ezren voltak kíváncsiak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei derbin legalább annyi néző volt, mint az NB I.-es Paks–Pápán, és több, mint a Honvéd–FTC-n vagy a PMFC–Győrön. Igen, ezek olyan klubok, amelyek tízmilliókat költenek marketingre és elvileg magas színvonalú játékkal szórakoztatják a közönséget.

A Magyar Labdarúgó Szövetségi új beléptetési szabályai szerint több NB I.-es klub szurkolói csoportja bojkottálja a meccslátogatást, de ne legyenek kétségeink, nem emiatt nem telnek meg a stadionok.

A megyei derbi 0-0-s első félidő után, 1-1-gyel zárult. Mindkét edző megemlékezett a lelkes szurkolásról is a Szon.hu-n. Íme:

Gerliczki Máté (Ibrány): „Vérbeli rangadó volt. Ha egy csapat ennyivel jobb ellenfelénél, akkor ne csak egy gólt szerezzen, mert könnyen pórul járhat. Sokadik pontunkba kerül a pánik, és a mulyaság. Köszönjük szurkolónk biztatását, ők legalább saját csatájukat megnyerték."

Kiss Gábor (Nagyhalász): Igazi szomszédvári rangadó volt, a labdarúgás minden vele járójával. Természetesen nem labdabirtoklásra rendezkedtünk be, mert az egyenesen öngyilkosság lett volna. A csapat minden egyes tagját maximális dicséret ilelti a pályán mutatott hozzáállásért. A csapat nevében szeretnénk megköszönni a szurkolóink sportszerű. lelkes, magas színvonalú biztatását!"

Nézőszámok az NB I. 14. fordulójában több forrás alapján

Diósgyőr–Nyíregyháza 7000 (5906) néző
Haladás–MTK 1300 néző
DVSC–Dunaújváros 2600 néző
PMFC–Győri ETO 600 (400) néző
Paks–Pápa 1000 néző
Újpest–Felcsút 3000 (1500) néző
Kecskemét–Videoton 1882 néző
Honvéd–FTC 1000 néző (600) néző

Rovatok