Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatásért négy és fél évet kapott egy soproni fociedző

2014. november 11., kedd 18:03

Nem jogerősen négy és fél év szabadságvesztésre ítélte a Soproni Járásbíróság kedden a Soproni FAC U17-es női labdarúgócsapat edzőjét.

H. Antalra fiatalkorú, valamint nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés és szexuális kényszerítés kísérlete, illetve két kiskorú veszélyeztetése miatt szabta ki Szabó Magdolna bíró és tanácsa az ítéletet, írja az MTI.

A bíró az ítélet indoklásakor elmondta, hogy 2013 tavaszán az edző az egyik lány pólója alá nyúlt, illetve simogatta a combját. A mozdulatokat a fiatalkorú lány egyértelműen visszautasította, így nem merült fel, hogy belement volna a játékba – fogalmazott Szabó Magdolna.

A bíró szerint a másik fiatalkorú lányt a vádlott a nemi szervénél és a mellénél simogatta, amit a sértett visszautasított. Aznap az edző háromszor felhívta telefonon. A beszélgetést a sértett édesanyja is hallotta, az után tettek feljelentést.

A 44 éves férfi nevelői viszonyban volt a két sértett fiatalkorú lánnyal, és mindkettejükkel többször úgy viselkedett, ami bár még nem számított bűncselekménynek, erkölcsileg elítélendő – mondta Szabó Magdolna. A bíró szerint folyamatosak voltak a szexuális tartalmú megnyilvánulások a férfi részéről a lányok felé.

A vádlottat a közügyek gyakorlásától öt évre, a fiatalkorúakkal foglalkozástól örökre eltiltotta a bíróság.

A Kisalföld.hu információi szerint a 15 éves lány szülei még márciusban tettek feljelentést. H. Antalt azután előzetes letartóztatásba helyezték. „A család vakon hitt az edzőben, annál is inkább, mivel a kislányt kétéves kora ismerte, s a família jó barátja volt. Összejártak, s megtörtént, hogy együtt mentek nyaralni is. Úgy érzik, visszaélt a jóindulatukkal és a kislány bizalmával is, aki hitt az edzőjében, abban az emberben, aki – híradásokból tudjuk – korábban is keveredett már gyanúba hasonló eset miatt. Súlyosbítja az ügyet, hogy edzői mivoltában – az edzések ideje alatt – saját felügyeletére volt bízva a tinédzser lány" – mondta el akkor dr. Koszorú István jogi képviselő.

Az edzőt már korábban is meggyanúsították, akkor bizonyíték hiányában megszüntették ellene az eljárást.

Rovatok