Index Vakbarát Hírportál

A Real volt játékosa lett a Pécs edzője

2014. november 24., hétfő 11:35 | aznap frissítve

A hétvégén Nyíregyházán 4-0-ás vereséget szenvedő, ezzel kieső helyre sodródó Pécs nagy nevet szeretett volna a kispadra csábítani.

A horvát lap, a Vecernji List tényként közölte, később a megállapodás is megszületett, amelyet a pécsiek is megerősítettek. Jarni hétfőn délután aláírta a szerződését, az MTK ellen már ő ül a kispadon.

A bal lábas játékos nagy gólt lőtt az 1998-as világbajnokságon a németeknek, alapembere volt a bronzérmes válogatottnak. A vb után igazolta le az akkor BL-győztes Real Madrid. Végig is játszotta a szezont, 27 meccsen egyszer volt eredményes a Realnál.

1987-ben ifjúsági világbajnok volt Jugoszlávia színeiben Mijatoviccsal, Sukerrel, Proszinecskivel együtt. Már a 90-as vb-n szerepelt, akkor a jugoszlávok a nyolc között estek ki.

Edzőként nincs ennyire jelentős múltja a 46 éves, csáktornyai (Cakovec) születésű szakembernek, mert ugyan 2007-ben megkapta a Hajduk Split kispadját, utána a bosnyák Sarajevónál töltött ki teljes szezont, épp a tavalyit. Azelőtt a Hajduk 19 éveseinél kapott például munkát.

Pécsen Véber György volt az első edző, aztán Kulcsár Árpád jött, vele még csak gólt sem lőtt a csapat, miközben hetet kapott.

"A legfontosabb az, hogy a játékos pályafutásom során szerzett tapasztalataimat átadjam a csapatnak. Mentálisan és szakmailag is fel kell készíteni az együttest. Nem olyan típus vagyok, aki egy irodában szeret ücsörögni, szeretek a pályán irányítani, dolgozni. Pécsett az első néhány napban meg kell ismernem a játékosokat, ezután kezdhetünk el azon gondolkozni, hogy kiből miként lehet kihozni a maximumot" – nyilatkozott a szerződés aláírása után Robert Jarni.

Győri János, a PMFC-MATIAS ügyvezetője elégedett volt a megállapodás után: "Köszöntöm Pécsett Robert Jarnit! Minden segítséget meg fogunk adni neki ahhoz, hogy jó munkát végezhessen a PMFC-MATIAS-nál. Beszélgetéseink során olyan hozzáállást tapasztaltam a korábbi horvát klasszistól, ami alapján úgy érzem, vele előre tud lépni a PMFC-MATIAS" – mondta el Győri János. Az új vezetőedzőt a PMFC-MATIAS pénteki sajtótájékoztatóján mutatják be.

Rovatok