Index Vakbarát Hírportál

Könnyebb úgy kivágni, ha kézzel megfogja

2014. december 13., szombat 18:01

A Real Madrid simán hozta még péntek este következő bajnokiját, miután Almeriában 4-1-re nyert. A hazai csapat egyenlíteni tudott, utána viszont nem igazán volt köze a meccshez.

A Barcelona viszont nem tudott nyerni a Getafe stadionjában. Közelebb álltak ugyan különösen a második félidei játékkal a győzelemhez, de ez elmaradt. Messi kétszer is a kapufát találta el távoli lövéssel.

Inaki Bikandi játékvezető is sokat tett a 0-0-s végeredményért, hiszen az első félidő 20. percében nem vette észre a getafés Valera teljesen egyértelmű kezesését. Úgy szerelte Messit a védő, hogy becsúszásakor megállította kézzel a labdát, hiszen lényegesen egyszerűbb úgy kivágni, ha nem mozog annyira.

Közvetlenül a Getafe labdaszerzése után kontra indult, Dani Alves jött keresztezni, neki is egyértelműen irányt változtatott a labda a jobb kezén, de a játékvezető ekkor szögletet mutatott.

Két kezezés egy perc alatt

A videón előbb Dani Alves kezezése látható, csak lassításban van meg Vareláé, de az volt előbb, azért mennek a barcelonaiak reklamálni a játékvezetőhöz.

Bikandi amúgy négy perc hosszabbítást jelzett, és amikor az letelt, másodpercre pontosan lefújta a meccset, pedig Alvaro helyzetben léphetett volna. A hazai drukkerek nem igazán értették, miért nem mehet egyedül kapura.

15 forduló után a Real négy ponttal vezet a katalánok előtt.

Valencia-Rayo Vallecano 3-0 (3-0)

Getafe-FC Barcelona 0-0

Córdoba-Levante 0-0

Málaga-Celta Vigo 1-0 (0-0)

Rovatok