Index Vakbarát Hírportál

Az egyetlen szomorú német

2014. július 14., hétfő 08:02

A Dortmund szélsője, Marco Reus az utolsó felkészülési meccsen, az örmények elleni 6-1-es sikernél sérült meg súlyosan, és emiatt ki kellett hagynia a világbajnokságot.

 

Részleges bokaszalag-szakadása után Joachim Löw el sem vitte Brazíliába, helyette egy védő, Skhodran Mustafi került be, és lett világbajnok.

Mesut Özil a brazilok elleni 7-1-es elődöntő után már üzent a 25 éves játékosnak, hogy gondolnak rá. Bár nyilván kevésbé vigasztalja, hogy kimarad az életrajzából: világbajnok lett volna, ha nincs a rajt előtt nyolc nappal a sérülés. Ráadásul nem hogy kerettag, de biztos kezdő lett volna a vébén. A döntő utáni ünneplés során sem feledkeztek meg róla a társak: Mario Götze gyorsan elő is kapott egy német Reus-mezt, amivel a kezében percekig sétálgatott a pályán. Götze és Reus még a Dortmundban játszottak együtt a 2012-13-as szezon végéig.

Götze nem feledkezett meg Reusról

A négy évvel ezelőtti győztes spanyoloknál Raúl nem fért bele Vicente del Bosque elképzeléseibe, így nem koronázhatta meg kivételes pályafutását.

A nyolc évvel ezelőtt világbajnok olaszoknál Paolo Maldini mondta le a válogatottságot már korábban, így nem ünnepelhetett társaival.

Rovatok