Index Vakbarát Hírportál

Casillas: Bocsánatot kérünk

2014. június 19., csütörtök 06:58

Őszinte, szókimondó nyilatkozatokkal búcsúztak a világbajnokságtól a címvédő spanyolok, akik rekordgyorsasággal, két vesztes meccsel estek ki, ami példátlan a futballtörténelemben.

A spanyolokkal világ- és Európa-bajnoki címet szerző szövetségi kapitány, Vicente del Bosque a második vereség után érthető letargiával, de nagyon reálisan értékelt.

„Ha valaki negatív rekordot ér el, ezzel pedig kiesik, akkor feltétlenül le kell vonnia a megfelelő következtetéseket. Azt gondolom, erre lesz bőven időnk, ne várják tőlem, hogy ezt most azonnal megtegyem” - mondta a Chile elleni 2-0 után a szakember.

Hozzátette, rászolgáltak a sorsukra, mert nem volt megfelelő erő bennük, és ha tartás volt is Chile ellen, a kapu előtt gúzsba volt kötve csapata, mert rosszul viselte a rá nehezedő nyomást. Megdicsérte egyúttal az ellenfelet, amelyik jobban megfelelt a kiélezett helyzetben.

„Nincs mentségünk, a fájdalom mindenkiben érezhető. Nem hittem volna, hogy bent ragadunk a csoportban, pillanatnyilag még fel sem fogom, mi történt, hogy minket már csak az ausztrálok elleni szép búcsú motiválhat. 25 napot együtt készültünk, láttam az erőt és a lelkesedést, mégis kevés volt” - szomorkodott, és valószínűleg távozik a torna után.

Iker Casillas kapus drámai mondattal nyitott, elismerte, természetesen nekik fáj a legjobban a két vereség.

„Bocsánatot kérünk a szurkolóinktól, és minden felelősség a miénk. Súlyos csapások értek bennünket, a pofonok pedig földre vittek, és nem tudtunk felállni. Nem hiszem, hogy most generációváltásról kellene beszélni, mert ennek a csapatnak óriási értékei voltak és vannak, amiket tovább lehet vinni.” (Sergio Ramos csatlakozott hozzá, aki szerint a spanyol futball még így is szép jövő előtt áll.)

Klubtársa, a Real Madriddal május 24-én szintén Bajnokok Ligája-győzelmet ünneplő, bár a fináléban eltiltása miatt nem játszó Xabi Alonso még kritikusabb volt. Ő hagyta ki még 0-0-nál a spanyolok nagy helyzetét, amivel másként alakulhatott volna a meccs.

„Nem volt bennünk az az étvágy, hogy újra bajnokok lehessünk. Mentálisan és fizikálisan sem voltunk felkészülve. Hiányzott belőlünk az a plusz, ami a győztesekre jellemző, és ami korábban megvolt bennünk. A korszakok általában vereséggel érnek véget. Letargiában vagyunk.”

Rovatok