Index Vakbarát Hírportál

A vb egyik legszebb gólját vették el Benzemától

2014. június 21., szombat 08:24

A holland Bjorn Kuipers a világbajnokság egyik legszebb gólját vette el Karim Benzemától a péntek esti Svájc-Franciaország-csoportmérkőzés legvégén.

A franciák már 5-2-re mentek, egy újabb támadást vezettek a hosszabbításban, Sissoko szépen játszott középre Benzemához, a Real Madrid-csatár pedig kapásból, belsővel gyönyörűen lőtt a jobb felső sarokba. Rohant is ünnepelni, a gond csak annyi volt, hogy a mérkőzést már a gólja előtt lefújta Kuipers. 

A felvételen lehet hallani, hogy a holland Sissoko passzánál vetett véget a találkozónak, talán a svájciakat sajnálta meg, mindenesetre nem megszokott, hogy egy támadásban lévő csapatot így állítanak meg. Azon persze lehet vitatkozni, hogy a svájciak kapusa direkt nem nyúlt-e bele a lövésbe, vagy ő sem hallotta a sípszót. 

Benzema Disallowed Goal - Switzerland vs France 2-6

„Nem hallottam, hogy a bíró lefújta a meccset, de nem baj, hogy így történt. A lényeg, hogy hatékonyabbá vált a játékunk, most pedig jól kipihenjük magunkat az ecuadoriak elleni mérkőzésre" - mondta a meg nem adott gólról Benzema, aki így csak holtversenyben vezeti három góllal a világbajnokság góllövőlistáját, ugyanennyinél jár Müller (német), Robben (holland), van Persie (holland) és Valencia (ecuadori).

A franciák 5-2-re nyertek, de a meg nem adott gól nélkül is ezen a mérkőzésen volt a legtöbb gól a világbajnokságon, eggyel előzték a holland-spanyolt, ahol 5-1-re nyertek Robbenék. 

Rovatok