Index Vakbarát Hírportál

Ha már ennyit utaztattak, ez volt a maximum

2014. június 17., kedd 07:37

A német sajtó természetesen kitörő lelkesedéssel fogadta a válogatott 4-0-s győzelmét a portugálok ellen, és nemcsak azért, mert négy éve, vagy éppen 1990-ben, a vb-aranyéremkor is négy rúgott góllal mutatkozott be a csapat, hanem a játékot is igen meggyőzőnek találta egy nem rossz ellenféllel szemben.

A Bild arról számol be, hogy Angela Merkel kancellár meglátogatta a futballistákat az öltözőben, és egy rövid beszédet is mondott.

„Nagyon hálás volt, hogy ha már ilyen sokat kellett utaznia, akkor egy remek győzelemmel kedveskedett neki a csapat. Megígérte, hogy a döntőre ismét Brazíliába érkezik”–- mondta a szövetségi kapitány, Joachim Löw.

Merkel azért is ment Fortalezába, mert Németország századik világbajnoki meccsét játszotta, és ezt a jubileumot ő sem szerette volna kihagyni.

Löw nyilván a meccsről is beszélt, és nagyon örült, hogy nagyon jól játszottak, és már az első félidőben kihasználták a lehetőségeiket.

Thomas Müllerről annyit mondott, hogy „látszik, akadnak még hiányosságai centerposzton, de így is képes három gólt lőni, mert semmi más nem jár a fejében, csak a gólszerzés. Ez Thomas Müller.”

Özilről úgy beszélt, mint aki egy csomó dolog miatt nagyon fontos része a csapatnak, és ez a siker neki is egy jó kezdet volt. Azt is elismerte, ha nincs Hummels sérülése – nem volt komoly, de felesleges lett volna kockáztatni –, akkor Schweinsteigert cserélte volna be, mert remek állapotban van már.

A jobbhátvédnek kihúzott Boatenget is dicsérte, szerinte klasszisteljesítményt nyújtott.

Müller kifejtette, hogy nem fog mindegyik meccsen mesterhármast lőni, de törekszik rá. Ahogy arra is, hogy világbajnok legyen. „Ezért vagyunk itt, de még messze a cél.”

Rovatok