Index Vakbarát Hírportál

Végre: sorfalrevolúció a védekezésben is

2015. január 28., szerda 07:54

Az utóbbi hetekben, hónapokban egy sor különleges szabadrúgás-stratégiával találkoztunk, különleges módszerekkel próbált zavart kelteni a támadó csapat az ellenfél védekezésében. A Milan jutott a ebben a csúcsra.

Eljött az idő, hogy a védekező fél végre válaszoljon, és forradalmasítsa a sorfalállítást: Franciaország történelmileg sikeres forradalmár nemzet, nem lehet véletlen, hogy az OGC Nice tartalékjai próbálkoztak az alábbi variációval:


Infaillible technique de l'OGC Nice sur coup-franc by metro-sports

Zseniális módon a kapust állították a sorfal elé, ami a gólvonalon sorakozott fel. Az eredmény tökéletes, a kapus ugyan hozzá sem tudott szagolni a lövéshez, a védők a vonalon viszont könnyedén kifejelték a labdát.

Persze kellett ehhez, hogy a szabadrúgáslövő annyira megzavarodjon, és könnyedén kapura csavarjon, ahelyett, hogy telibe rúgta volna a labdát. Így tényleg semmi esélye nem volt betalálni.

A jövő kérdése, hogy ezzel a technikával hogyan lehet levédekezni Cristiano Ronaldo, Bale és a többi bombázó lövéseit. Az nehezebb lesz, de a módszer nem reménytelen.

Rovatok