Index Vakbarát Hírportál

Kaptunk ötöt a Barcától is, mégis felálltunk

2015. február 8., vasárnap 10:53

Carlo Ancelotti irányítása alatt a legsúlyosabb vereséget szenvedte el a Real Madrid. Az Atletico az első percektől kezdve motiváltabb, harcosabb és szenvedélyesebb volt, és csak rajtuk múlt, hogy nem lőttek négynél is többet.

Cristiano Ronaldo önkritikusan nyilatkozott a meccs után.

„Sem mentálisan, sem fizikailag nem voltunk a topon. Ezt a hibát együtt követtük el, együtt is fogjuk kijavítani. Kaptunk már ötöt a Barcelonától is négy éve, mégis felálltunk utána. És azért is a vereségért is csak három pont járt az ellenfélnek, nem pedig négy. Ahogy most is csak három pontot kapott az Atletico. Azt azonban el kell ismerni, akármelyik csapat ellen nem tudunk 4-0-ra elbukni.”

Kifejtette, a lehető leghamarabb el kell felejteni ezt a vereséget, és pozitívan kell gondolkodniuk a jövőről.

Kiütötte az Atletico a Real Madridot

„Úgy gondolom, mi sokkal jobbak vagyunk az Atleticónál, és csak idő kérdése, mikor fogunk újra nyerni bajnokin ellenük” - jelentette ki, egyben utalva arra, hogy a legutóbbi négy bajnokin mindössze egy pontot tudtak összekaparni a városi riválissal szemben a ligában.

Ancelotti elismerte, hogy madridi időszakának ez volt a legrosszabb meccse, ezért vállalja is a felelősséget. Játékosai hozzáállását is krtizálta, mert szinte egyetlen párharcot sem nyertek meg, minden egyes percben az Atletico akarata érvényesült.

„Nem szabad elfelejeni ezt a mérkőzést, de azt sem, hogy a bajnokság vége majd májusban lesz, akkor kell a legtöbb pontot gyűjteni, akkor van az elszámolás. Természetesen nagyon sajnlom, hogy így alakult, és tudjuk, a Barcelona egy pontra megközelíthet bennünket, ha nyer vasárnap este Bilbaóban."

A BBC (Bale, Benzema, CR) trió is sok kritikát kapott, ezekre csak úgy reagált az olasz edző, hogy mégiscsak nyertek egy Bajnokok Ligáját, és ha akkor jók voltak, akkor nem rossz játékosok. Elmondta azt is, hogy Khedirával mi volt célja, de ez rosszul sült el, mert a német könnyen átjászható volt a középpályán.

Iker Casillas, amikor a hibáját vetették fel neki, úgy tett, mintha mi sem történt volna. „Belülről nem volt az. Ahogy a két középső védő szerepeltetése sem volt az.”

Rovatok