Index Vakbarát Hírportál

Szalai klubjánál olyan történt, ami még sosem volt a Bundesligában

2015. február 10., kedd 15:24

Dietmar Hopp lett a német labdarúgó-bajnokságban hetedik helyen álló Hoffenheim többségi tulajdonosa, ahol a magyar válogatott Szalai Ádámot is játszik, írja az MTI.

A 74 éves milliárdos ezzel sporttörténelmet írt, ő az első a Bundesliga történetében, aki magánszemélyként szerzett többségi tulajdont egy profi futballklubban.

Hopp az SAP számítógépes szoftvergyártó alapítójaként gazdagodott meg az elmúlt évtizedekben, és nagyjából 25 éve támogatja a Hoffenheimet, amelybe körülbelül 350 millió eurót fektetett be eddig. Az egyesület közgyűlése hétfő este egyhangúlag támogatta, hogy Hopp legyen a többségi tulajdonos.

A német futball-liga (DFL) szabályzata szerint magánbefektetők alapesetben nem szerezhetik meg a többségi tulajdonjogot egy klubnál, ezért Hopp eddig csak 49 százalékot birtokolt.

Egy múlt év végi módosítás nyomán azonban már lehetnek kivételek, így a DFL most azzal az indoklással adta meg a hozzájárulását, hogy Hopp több mint 20 éve, megszakítás nélkül, jelentős összegekkel támogatja az egyesületet.

Rovatok