Index Vakbarát Hírportál

A FIFA rövidebbre vágná a katari foci-vb-t

2015. február 25., szerda 10:59

Mindössze egy héttel a rajt előtt kellene a kluboknak elengedniük a játékosokat a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságra, ami ráadásul a 2014-es vb-hez képest négy nappal rövidebb is lenne, írja az MTI az AFP értesülése alapján.

A FIFA munkacsoportja azt a javaslatot fogalmazta meg, hogy november 26-án kezdődjön és december 23-án érjen véget a torna, a válogatott játékosok pedig november 19-től álljanak a nemzeti csapatok rendelkezésre. A javaslatot viszont még nem fogadták el, ez a március 19-20-i tanácskozáson történhet meg.

A munkacsoport kedden, a dohai ülése után ismertette, hogy a szokásos június-júliusi időpont helyett novemberben és decemberben javasolja megrendezni a 2022-es vb-t, egyúttal állást foglalt amellett, hogy a szokásosnál rövidebb tornára kerüljön sor.

Nem lesz a kompenzáció

Nem kapnak pénzügyi kompenzációt az európai klubok, ha novemberben és decemberben rendezik meg a 2022-es katari világbajnokságot.

„Nem lesz pénzügyi kompenzáció. Hét év áll rendelkezésre a felkészüléshez” - reagált az európai egyesületeket tömörítő szervezet (ECA) kritikájára szerdán, Dohában Jérome Valcke FIFA-főtitkár, aki szerint az európai kluboknak el kell fogadniuk a módosítást, még akkor is, ha ez a megoldás nem tökéletes.

Karl-Heinz Rummenigge, az ECA vezetője kedden úgy nyilatkozott, „az európai kluboktól nem várható el, hogy a változtatással járó jelentős veszteségeket átvállalják”. Ezért azt várják, hogy kompenzációt kapjanak.

Rovatok