Index Vakbarát Hírportál

52 évesen is kisgyerekként örül Mourinho

2015. március 2., hétfő 14:31 | kilenc éve frissítve

2012 augusztusa, vagyis a Spanyol Szuper Kupa megnyerése után két és fél évet várt arra José Mourinho, hogy újra kupát nyerjen.

A Reallal az utolsó szezonja rosszul sikerült, a Chelsea-vel az első sem volt jó (2013-14), és ugyan csak a harmadik számú sorozat a Ligakupa az országban - 2-0-ra verték a Tottenhamet a Wembley-ben -, ettől még a mostani már nem lehet nullás szezon.

Megnyugtató így játszani három hónapot, valamennyivel kisebb a nyomás, ráadásul a Manchester City liverpooli veresége (1-2) után a bajnoki cím felé is sikerült egy jelentős ugrást tenni.

„Két szezonon át nem tudtam nyerni, az olyan volt, mintha 20 éven keresztül lettem volna sikertelen. Még most is, 52 évesen úgy tudok örülni egy trófeának, mint egy kisgyerek. Ez a huszonnegyedik kupám, de ugyanúgy tudok örülni neki, mint az elsőnek.”

Kifejtette még, mennyire fontos neki a csapatépítés, de ha kupákat tart a kezében az az igazi doppingszer.

Mourinho a harmadik Ligakupáját szerezte meg a londoni klubbal, Terry például mindháromnál ott volt, de most már az újakra fog építeni. Matics eltiltását kifejezetten sajnálta, látszott rajta, mennyire szenvedett. Megemlékezett ugyanakkor Schürrléről is, aki azóta már a Wolfsburg játékosa, de a sorozat elején még bevetette, így ő is részese ennek a sikernek.

A győzelemhez egyébként elengedhetetlen volt a szerencse, mert a Chelsea két megpattanó labda után érte el a két gólját.

Rovatok