Index Vakbarát Hírportál

A Pécs bombagólokkal igyekszik bennmaradni

2015. március 9., hétfő 12:09 | aznap frissítve

A Pécs nagy lendülettel kezdte a tavaszi menetelését az NB I.-ben a bennmaradásért. Az egy hete, Újpesten, meglepetésre 2-0-ra nyerő csapattal kapcsolatban felmerült a szerencse is, de a szombati, Haladást verő csapat bizonyította, helye van az NB I.-ben.

Eke Uzoma a meccs 62. percében bombázott védhetetlenül a kapu bal felső sarkába.

Uzoma 2012 és 2013 között már futballozott Pécsen, akkori 43 meccsen nyújtott teljesítménye meggyőzte a Bundelsiga II.-es Sandhausent, így visszatérhetett Németországba (korábban a Freiburg, az 1860 München és az Arminia Bielefeld játékosa is volt). A Bundesliga I.-ben egy rekord is fűződik a nevéhez. Amikor első meccsét játszotta a Freiburgban, a nigériai volt az 5000. játékos, aki pályára lépett a német első osztályban.

Robert Jarni érkezése óta a Pécs meccsről meccsre jobban játszik. Újpesten még valóban sokszor a szerencse mentette meg őket a góltól, ugyanakkor egy 2-0-s győzelmet már nem kell megmagyarázni.

Szerdán a kupában a Videoton otthonában csak a 95. percben, egy büntetővel kaptak ki, a 2-1-es vereség pedig könnyen megfordítható a visszavágón. A Haladás ellen már egyértelműen jobb volt a csapat, és első hazai győzelmét szerezte meg.

Ha így folytatják, nem lesz gondjuk a bennmaradással.

Rovatok