Index Vakbarát Hírportál

FTC-meccseket figyel a spanyol, aki Messinél és Ronaldónál is gyorsabb

2015. március 10., kedd 16:21

Nehezen hihető, pedig igaz, hogy Alberto Bueno, a Rayo Vallecano csatára, aki 10 napja 15 perc alatt négy gólt lőtt aLevanténak szinte mindegyik FTC-meccset megnézi. A Sport Tv Fieszta című műsorában beszélt erről.

A 26 éves Alberto Bueno Real-nevelés, 2008-ban mutatkozott be, sőt egy kupameccsen gólt is lőtt nevelőegyesületében, de a világ február 28-án ismerte meg igazán a nevét, amikor a Levante elleni bajnoki első félidejében negyed óra alatt mesternégyest ért el.

A spanyol bajnokság legeredményesebb spanyol játékosának egyik legjobb barátjaDavidMateos, a Ferencváros hátvédje, akit már meg is látogatott korábban Magyarországon, de ez még nem minden, írja közleményében a Sport Tv.

„Az Újpest elleni meccset semmi pénzért nem hagynám ki, de ha lehetőségem van, a Fradi összes mérkőzését megnézem, mert látni akarom, hogy játszik, hogy teljesít az egyik legjobb barátom. Ha Madridban tartózkodik, akkor a két család szinte együtt tölti a mindennapjait, neki is van egy kisgyereke és nekem is. Bevallom férfiasan, hogy korábban egyetlen magyar csapatot sem ismertem, de most már szinte naprakész vagyok a magyar fociból, így már hosszasan tudnék beszélni a Fradiról, a Debrecenről, a Videotonról vagy éppen az Újpestről” – nyilatkozta.

„A Realnál nagyon sokat segítenek abban, hogy még jobb ember legyél, és ezt szinte kötelezővé teszik. Megtanítanak versenyezni, és hamar beléd táplálják, hogy minden meccset meg kell nyerni, és egyáltalán miért vagy ott, és mi a feladatod, küldetésed. A Realnál profivá nevelnek, és ezzel párhuzamosan jó embert faragnak belőled. A Real Madridnál szereztem meg azokat az alapokat, amikre építhettem a Valladolidnál, Angliában vagy éppen itt, a Rayo Vallecanónál. (A spanyol futballista megfordult a Valladolidban és a Derby Countynál is korábban).

2009-ben azért igazolt el, mert már tudta, hogy meg fogják erősíteni a keretet. 2009 nyarán megérkezett Ronaldo, Benzema és Kaká is. „Úgy láttam, hogy saját nevelésű futballistaként semmi esélyem arra, hogy játsszam. Az akkori politika nem a saját nevelésű futballistákat preferálta. Mindezek ismeretében úgy döntöttem, hogy továbbállok, és cseppet sem bántam meg a döntésemet. Ennek a bátor húzásnak köszönhetően lehettem profi futballista és csinálhatom azt, amit szeretek. Hozzáteszem, hogy nagyon sok Real Madrid-nevelésű játékos siklott félre azt követően, hogy távozott a klubtól. Nem mindenki találja a boldogulás felé vezető utat.”

Az Alberto Buenóval készült interjút a kedden három éves Fiesztában láthatják 19 órától a Sport1-en.

Rovatok