Index Vakbarát Hírportál

121 kilométert futott Dárdai Herthája

2015. március 16., hétfő 12:36

„Elfogadhatatlan ez a naivitás” - jelentette ki határozottan Dárdai Pál, miután csapata 2-2-es döntetlent játszott a Schalke ellen, és a Bajnokok Ligájából 4-3-as madridi győzelemmel búcsúzó vendégcsapat a 91. percben egyenlített.

A Hertha a Wolfsburg ellen is az utolsó tíz percben kapott gólt, ebben kell még fejlődni a társulatnak, ha bent szeretne maradni.

Jelenleg a 14. helyen állnak, három pontra az osztályozós, 16. helyen helyen álló Paderborntól.

Dárdai kiemelte, hogy 121 kilométert futott a csapata, amivel elégedett. A fordulóban a Hannovernek és a Mönchengladbachnak volt ennél jobb mutatója, ők egymás ellen játszottak, és az utóbbi nyert.

A párharcokat és a labdatartást sem kifogásolta, még ha a rivális jobb is volt ezekben a mutatókban, de nem volt nyomasztó a fölény, mert a kapu elé odaért a Hertha, eggyel többször veszélyeztetett.

Visszanézve a Hertha eddigi futómennyiségét, ez a legjobb teljesítmény. Amikor még Jos Luhukay volt az edző, és a Leverkusen ellen hazai pályán vereséget szenvedett (0-1) a Hertha, akkor 115 kilométert tettek meg a játékosok.

Valószínűleg azért emelte ki a magyar szakvezető ezt a számot, mert ez volt az eddigi legtöbb, amióta ő ül a kispadon, az Augsburg elleni győztes meccsen is három kilométerrel kevesebb volt az összteljesítmény.

Érzékeltetésül: a Bayern úgy nyert most a hétvégén Brémában 4-0-ra, hogy 114 kilométert tettek meg, de a Dortmund és a Leverkusen is 120 kilométer alatt maradt. (Nyilván, ha egy meccs korán eldől, nincs rákényszerítve a csapat teljes erőbedobásra az utolsó pillanatig.)

Hasonlóan beszédes adat, hogy 59 ezren voltak a helyszínen. Dárdai február közepi regnálása óta ennyien még nem voltak a lelátón, több mint 20 ezerrel többen váltottak jegyet, mint két hete, amikor a már említett Augsburgot múlták felül. Nyilván közrejátszik ebben a jobb szereplés mellett - a legutóbbi 3 meccsen öt pontot kaszáltak -, hogy a Schalke volt az ellenfél.

Van még hová fejlődniük ebben a mutatóban, mert a Dortmund ellen ősszel 75 ezren látogattak ki az Olimpiai Stadionba.

A Hertha pénteken Hamburgba megy, nem lehetetlen a pontszerzés, utána jön a válogatott szünet, és rendkívül fontos meccs otthon, mert a Paderborn a vendég. Ha ezeken a meccseken négy pontot szerezne a berlini klub, átmenetileg megnyugodhatna.

Rovatok