Index Vakbarát Hírportál

Az eredménytelenség miatt kell változtatni

2015. március 19., csütörtök 20:29

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, a szervezet hogyan látja a frissen kinevezett sportigazgató, a német Bernd Storck szerepvállalását.

Storck Dárdai ajánlására került az MLSZ látókörébe - ő volt a felfedezője, mielőtt a Herthához került -, a berlini klub legsikeresebb időszakában, amikor a BL-ben érdekeltek voltak, Jürgen Röber másodedzőjeként ténykedett. Korábban Kazahsztánban dolgozott.

Úgy látszik, Storck abszolút hatalmat kap, és a német automatizmusoknak valamint elvárásoknak megfelelően szeretne a siker érdekében dolgozni. A 17 évesek edzését például többször megállította, ha nem tetszett neki valami, például a labdaszerzés utáni passzivitás.

"Az MLSZ azzal a céllal nevezte ki a német szakembert, hogy átalakítsa az utánpótlásképzést, felügyelje az utánpótlás-válogatottakat, az akadémiai munka során felvetődő problémákat, kezelje ezeket, és egyfajta iránymutatást adjon abban, hogy hogyan kell továbblépni az utánpótlás kiválasztásában, képzésében és fejlesztésében – mondta Sipos.

"Azt várja tőle az MLSZ vezetése, hogy megszabja az irányt, ismerje meg az utánpótláscsapatokat, és ha szükséges, hajtson végre változtatásokat” - jelentette ki a szóvivő.

A 16 évesektől Michalecz István már távozott is, mert nem azonos nézeteket vallottak. Aki a képzésfejlesztésről, egyáltalán az edzői munkáról másként gondolkodik, szintén távozhat a jövőben.

Szalai László átadta neki a május végi világbajnokságra készülő U20-as csapat vezetését, ő pedig az edzőképzéssel foglalkozik tovább, ahogy eddig is tette. 

„Berúgta az ajtót, ha szabatosan akarok fogalmazni. Valóban az első perctől kezdve nem az íróasztal mellé ült, hanem kiment a pályára, figyelte az edzéseket, a mérkőzéseket, és azonnal reagált a történésekre az ő meglátása szerint" - magyarázta Sipos.

Újfajta stílusra azért volt szükség, mert az elmúlt évek azt bizonyítják számunkra és a közvéleménynek is, hogy lépni, változtatni kellett. Sipos itt nyilván az eredménytelenségre gondolt.  

Rovatok