Index Vakbarát Hírportál

Majdnem olyan nehéz, mint szögletből gólt lőni

2015. március 29., vasárnap 12:31

Szombaton barátságos mérkőzést játszott Argentína El Salvadorral az Egyesült Államokban, de hiába volt ott  a keretben például Sergio Agüero és Lionel Messi is, a vb-ezüstérmesek csak tartalékos kerettel álltak ki.

Ez persze relatív, hiszen Ángel di María, Pablo Zabaleta, Carlos Tévez, Gonzalo Higuaín, vagy és Ezequeil Lavezzi ott volt a kezdőben, de a fenti két hiányzó mellett Javier Mascherano, Marcos Rojo, Lucas Biglia vagy Ezquiel Garay sem játszott a vb-döntős keretből.

Ennek ellenére Argentína simán nyert: az 54. percben Nestor Renderos öngóljával szereztek vezetést, majd a 88. percben a csereként beálló Federico Mancuello állította be a 2-0-s végeredményt egy elég éles szögből becsavart szabadrúgással.

Mancuello gólja El Salvador ellen

Az Independiente szélsőjének ez volt az első válogatott meccse, jobban tehát nem is sikerülhetett volna a bemutatkozás.

A mérkőzés elején az okozott kisebb zavart, hogy a marylandi rendezők a salvadori himnusz helyett a mani (vagyis Man-szigetek) himnuszt kezdték el lejátszani.

Rossz salvadori himnusz

Messi hiányáról egyébként annyit mondott a szövetségi kapitány Gerardo Martino, hogy a Barcelona sztárja még nem volt kész a játékra sérülése miatt, nemrég ugyanis még a cipőjét sem tudta felvenni. Éppen ezért Messi az argentinok következő, Ecuador elleni meccsét is kihagyja szerda hajnalban.

Rovatok